.Index Actualitate Administratie

2016 aduce taxe mai mari

ppTaxe majorate la Petroşani. Administraţia locală de la Petroşani va lansa în dezbatere publică noul regulament pentru plata taxelor şi impozitelor locale. Persoanele fizice vor plăti mai mult pentru construcţii, dar asta se datorează legii.

“Sunt majorări la persoanele fizice, acestea datorându-se majorării valorii minime pe metru pătrat de construcţie. Creşterea nu va fi una semnificativă. Administraţia locală nu poate meţine preţul sub cel stabilit de lege”, a declarat Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani.

Mai sunt şi alte prevederi prin care se specifică faptul că persoanele care deţin mai multe imobile nu plătesc impozite majorate, asta în condiţiile în care guvernanţii declarau la începutul anului că persoanele cu averi vor fi supraimozitate.

“În ceea ce îi priveşte pe pensionari, nu vom mai putea să le acordăm scutiri decât în următorul an după depunerea cererii”, a mai spus sursa citată.

Proiectul se află în dezbatere publică, iar în 60 de zile Consiliul Local al municipiului Petroşani va trebui să aprobe noul plan.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.