.Index Administratie

750 de apartamente branşate la termoficare, la Lupeni

calorifer, incalzire iarnaDoar 750 de apartamente din municipiul Lupeni mai sunt branşate la sistemul de termoficare. Lupenenii au căldură. Începând din această săptămână, abonaţii serviciului de termoficare din municipiul Lupeni beneficiază de căldură în calorifere.

 

“A fost dat drumul la căldură de luni”, a declarat Cornel Lungan, viceprimarul municipiului Lupeni.

 

Potrivit reprezentanţilor serviciului de termoficare din municipiul Lupeni, un număr de 750 de apartamente mai beneficiază de căldură, dintre care doar o parte sunt racordate total.

 

“Mai avem 750 de aparatmente branşate la sistemul de termoficare, dintre care doar 100 de apartamente sunt cuplate cu toate caloriferele, iar restul mai au în funcţiune doar unul sau două calorifere”, a declarat Miron Cocotă, director Universal Edil Lupeni.

 

Costuri mari

 

Potrivit reprezentanţilor sistemului de termoficare costurile furnizării agentului termic sunt mari în condiţiile în care nu sunt racordate nici măcar 1000 de apartamente.

 

“Costurile sunt ridicate. Pentru serviciul de termoficare nu e foarte rentabil mai ales în condiţiile în care doar 100 de apartamente sunt racordate complet. Condiţiile de furnizare au fost dimensionate pentru un număr mult mai mare de apartamente. Din punct de vedere economic nu e rentabil pentru că sunt prea puţini abonaţi şi costuri foarte mari”, a mai subliniat sursa citată.

 

Debranşări

 

În ultima perioadă au existat atât cereri de debranşare de la acest serviciu cât şi de rebranşare. Predomină însă numărul celor care au solicitat să fie debranşaţi.

 

“Sunt puncte termice unde au rămas doar 10-15 apartamente, sunt costuri mari, nici sistemul nu funcţionează cum trebuie şi atunci oamenii au cerut debranşarea. Au existat cereri de rebranşare însă puţine”, a mai spus Cocotă.

 

Lupenenii branşaţi la acest sistem beneficiază de căldură atât pe timpul zilei cât şi pe timpul nopţii.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.