Zăpezile Bucuriei, la o nouă ediție. Zăpezile Bucuriei revin în Pasul Vâlcan. Autoritățile locale organizează o nouă ediție a competiției sprotive care are rolul de a promova micuța stațiune montană. Acțiunile din cadrul celei de-a VI-a ediții vor avea loc la finalul acestei săptămâni.
”Iată că și acest eveniment – Zăpezile Bucuriei – și-a câștigat deja un loc binemeritat în activitățile noastre care au ca scop promovarea stațiunii Pasul Vîlcan și atragerea aici a turiștilor. Îi așteptăm și anul acesta pe cetățenii din municipiul Vulcan, pe locuitorii Văii Jiului dar și pe turiștii veniți din alte regiuni ale țării, să participe la aceste competiții, atât pentru a se bucura de distracție, dar și pentru a-și adjudeca premiile pe care le oferă Primăria și Consiliul local Vulcan”, a declarat viceprimarul Vulcanului, Cristian Merișanu.
Astfel, în cadrul acestui eveniment, pe data de 9 și 10 februarie 2019, în Pasul Vîlcan vor avea loc competiții de schi alpin, snowboard și sanie, la care pot paricipa iubitori ai acestor sporturi de iarnă, de toate vârstele. În plus, organizatorii promit, pentru cele două zile care vor marca ”Zăpezile Bucuriei” la Pasul Vîlcan, muzică și distracție la maxim pentru toți iubitorii muntelui care vor urca în acest week-end în stațiunea de la poalele Vîlcanului. De câțiva ani, autoritățile locale organizează festivalul sporturilor de iarnă. Pasul Vâlcan este cea mai nouă stațiune montană din Valea Jiului. Staţiunea montană este una de interes local, iar aici construcţiile încă nu şi-au pus amprenta asupra antropicului zonei. O amprentă care nu o va şterge nimeni este cea istorică. Bataliile care s-au dus în Pasul Vâlcan pentru eliberarea României de sub dominaţia austro-ungară vor rămâne mereu în analele istoriei. Staţiunea nu oferă, încă, condiţiile din celelalte staţiuni montane ale Văii Jiului, însă şi aici turiştii se pot delecta cu peisajele superbe. La limita hotarelor dintre judeţele Hunedoara şi Gorj, perspectiva este alta. Una turistică, dar şi una istorică pe care autorităţile vor să le pună în valoare. Prin văile şerpuite şi străjuite de falnice conifere, la peste 1600 de metri se deschide un platou. Un platou al turismului istoric. Organizatorii vor oferi pentru participanţii aflaţi pe primele trei locuri in clasamentul final al etapei și diplome atât pentru primii trei clasați la toate categoriile cât și pentru ceilalți sportivi. Pe tot parcursul concursului nu este permisa prezenta susţinătorilor, spectatorilor sau a altor schiori neînscrisi în concurs în zona de start şi zona de cronometrare. Ordinea de disciplină în vederea asigurării unei bune condiţii de concurs va fi asigurată de organizator si de Jandarmeria Montană Vulcan care vor purta ecusoane.
Monika BACIU