.Index Actualitate

Alarmant. Mii de hunedoreni afectaţi de virozele respiratorii

medMii de cazuri de viroze respiratorii. Fluctuaţiile de temperatură din ultima perioadă au dus la îmbolnăviri. Numărul îmbolnăvirilor creşte alarmant de la o săptămână la alta, iar medicii atrag atenţia celor ce prezintă simptomele bolii să se prezinte la medicii de familie. Doar la nivelul judeţului Hunedoara în cursul săptămânii 15-23 februarie s-au înregistrat un număr de 1743 de infecţii acute respiratorii, cu peste 600 în plus faţă de săptămâna 8-15 februarie.

 

“În săptămâna 15-13 februarie s-au înregistrat 1743 de infecţii respeitatorii acute, dintre care 672 de pneumonii şi 2013 cazuri în care s-a necesitat internare. În săptămâna 8-15 februarie s-au înregistrat 1152 de cazuri de infecţii respiratorii, dintre care 457 de pneumonii”, a declarat Cecilia Birău, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.

 

Anul trecut în aceeaşi perioadă s-au înregistrat un număr de 1137 de infecţii respiratorii.

 

La nivelul judeţului la începutul sezonului de iarnă au fost distribuite un număr de 9.310 de doze de vaccine antigripal. Potrivit reprezentanţilor DSP Hunedoara, toate aceste doze au fost epuizate. Medicii ne sfătuiesc să nu ne tratăm acasă, după ureche, pentru că este vorba despre un virus periculos care poate da complicaţii, poate duce chiar la pneumonii.
Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.