.Index Actualitate Video

Alergători de talie mondială vin la Cheile Buţii

Cheile_Butii_bigCei mai buni alergători din lume se vor întrece în această lună în Retezat. . Asociatia “Sport la orice varsta” in colaborare cu Clubul Alpin Valea Jiului, organizatorul unor competitii unice in Romania precum Red Bull Oslea HiRide sau Iorgovanu Night Run, va propun o noua competitie adresata iubitorilor de munte si miscare: Retezat SkyRace Intersport.

 

“Retezat SkyRace Intersport este una dintre cele mai tehnice si dificile competitii de alergare din tara si va aduna pe data de 20 iunie 2015 mai mult de 600 de concurenti intr-un cadru unic: Parcul National Retezat. În dorinta de a stimula cat mai mult spiritul competitional, editia de anul acesta va aduce la start pe langa cei mai buni aleragatori din Romania si competitori de talie internationala precum  Mohamed Ahansal, cvintuplu castigator a dificilei competitii de anduranta  Marathon Des Sables, desfasurata in Sahara, Ionut Zinca, alergator clasat pe locul al doilea in clasamentul mondial de skyracing (Skyrace series ranking) in anul 2014 şi Zaid Ait Malek, alegator pe locul al treilea in clasamentul mondial de skyracing (Skyrace series ranking) in anul 2014”,  spun organizatorii.

 

Evenimentul va avea loc în data de 20 iunie la Cheile Buţii. Retezat SkyRace Intersport este primul concurs organizat de Asociatia Sport La Orice Varsta.

Două dintre probele competitiei se incadreaza la categoria SkyRunning, iar una dintre ele se adreseaza celor care iubesc trekkingul sau celor care vor sa inceapa alergarea montana. Traseele sunt cele care fac ca această competiție să fie unică. Acestea sunt o îmbinare între forestier, poteca de trail, creasta calcaroasa cu urcare-coborare tehnica, o adevarata provocare pentru oricine.

Creasta Piule-Plesa oferă o perspectivă unică pentru toți concurenții, dar cei care vor ajunge in timpul competitiei pe Varful Custura la aproape 2500 m altitudine nu vor uita asta niciodata.

Zona de start/sosire este complexul turistic Cheile Butii, un loc primitor din spatele caruia se inalta imediat Retezatul Mic.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.