.Index Actualitate

Ambulatoriu reabilitat, fier casat

Copy of ambulatoriuTone de fier şi tabă, scoase la vânzare de SUP. Pentru a rotunji veniturile unităţii medicale, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă din Petroşani au decis să valorifice tone întregi de materiale feroase. Mai exact aproape 9 tone de fier şi tablă urmează a fi vândute.

 

“Este vorba de materialele de la ambulatoriu. În urma lucrărilor de modernizare au rezultat deşeuri feroase pe care le vom valorifica pentru a acoperi nişte goluri”, a declarat managerul SUP, medicul Alin VASilescu.

 

Pentru un kilogram de fier vechi nepregătit, Spitalul de Uregnţă va încasa undeva la peste 60 de bani, iar pentru un kilogram de tablă preţul este de 50 de bani. Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Urgenţă din Petroşani funcţionează în structura spitalului, la parterul şi primul etaj al corpului cu 4 nivele şi asigură servicii medicale prin cabinetele de specialitate. Atât funcţional, cât şi din punct de vedere al îndeplinirii normelor impuse de Ministerul Sănătăţii, la Ambulatoriu au fost necesare o serie de intervenţii, atât în reabilitarea clădirii, cât şi în dotarea cabinetelor de specialitate. Specialiştii Compartimentului de Programe Europene din cadrul Primăriei municipiului Petroşani au conceput în acest sens un proiect, depus pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Do-meniul major de intervenţie 3.1. – Reabilitarea/ Modernizarea/Echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate, un proiect în valoare totală de 14.335.470,21 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 11.346.578,80 lei.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.