.Index Actualitate Administratie

Angajaţii din Parâng ar putea rămâne fără loc de muncă

IMG_20141130_145219Concurs de angajare la Primăria Petroşani. Administraţia locală de la Petroşani a scos la concurs mai multe posturi vacante. Mai exact este vorba de ocuparea posturilor din cadrul noului Serviciu de Administrare a Domeniului Schiabil. Angajaţii actuali nu pot fi preluaţi de municipalitate după terminarea contractului cu Krantz, astfel că este nevoie de organizarea unui concurs.

 

“În ultima sedinta ordinara a consiliului local al municipiului Petrosani s-a aprobat infintarea in cadrul SPADPP a Serviciului de Administrare a Domeniului Schiabil care urmeaza dupa aprobarea consiliului local urmeaza sa preia in administrare cele doua telescaune telescaunul vechi si TS3 si celelalte bunuri realizate in cadrul proiectului domeniului schiabil. Urmeaza sa fie luate in administrare in luna aprilie a acestui an. S-a aprobat infintarea acestui serviciu cu un numar de 16 angajati contractuali din care un sef serviciu si 15 angajati cu specializare specifica pentru exploatarea instalatiilor pe cablu a serviciului public de transport pe cablu, trolist, agent peron si mai multe pentru care trebuie calificare”, a declarat Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani.

Actualii angajaţi pot rămâne fără locul de muncă în cazul în care la concurs se prezintă mai mulţi candidaţi care sunt declaraţi admişi. Există însă şi posibilitatea ca o parte dintre angajţi să nu dorească să participe la concursul organizat de municipalitate având în vedere faptul că salariile din administraţia publică sunt mai mici.

“Prin concurs se poate prezenta oricine. Din angajatii care lucreaza deja pe cele doua instalatii sunt persoane care poate nu doresc sa vina la primarie si sa lucreze pe un salar de bugetar. Ar fi fost bine ca legislatia sa fi prevazut o posibilitate de ai prelua direct pe cei care indeplinesc conditiile dar asa cum este Codul Muncii facut si cu toate restrictiile care sunt in aparatul bugetar nu se pot lua”, a mai spus sursa citată.

Contractul ar fi expirat în luna martie şi, iniţial, s-a spus că asocierea nu va mai fi prelungită. Acum, însă, datele problemei s-au schimbat, iar contractula fost prelungit cu încă o lună.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.