.Index Actualitate

DNA, depăşită de neregulile de la CEH

cehPlângeri penale pe numele foştilor conducători ai Complexului Energetic Hunedoara. Complexul Energetic Hunedoara este gaura neagră a economiei româneşti, în viziunea FMI. Acest lucru este adevărat, dar este adevărat şi faptul că sume importante de bani s-au scurs fără rost în buzunarele unor firme de casă. Neregulile încep să iasă la iveală, iar foştii manageri ai Complexului Energetic Hunedoara vor răspunde penal pentru aceste fapte.

 

“Incepand de luni, de saptamana viitoare, ne-am propus ca in fiecare zi sa depunem cel putin cate o plangere penala pentru gravele abuzuri pe care le-a savarsit fosta conducere a CEH pentru subminarea activitatii Complexului Energetic si pentru discriminarea pe care acesta a facut-o pe tot parcursul derulari contractului de management pe care acestia l-au avut”, a declarat Petre Nica, preşedintele SindicatuluI Muntele.

Sindicalişti au nume şi prenume, dar au şi probe împotriva foştilor directori ai Complexului. Toate acestea le vor prezenta organelor de anchetă pentru ca acestea să descopere cine a subminat activitatea societăţii.

“Probele pe care noi le vom depune la dosar fac referire la adresele pe care noi le-am avut noi Sindicatul Muntele si Complexul Energetic Hunedoara adrese care multe dintre ele nu au primit raspuns, adrese care au primit raspuns si incrimineaza si noi vom proba toate actiunile in instanta pe care le vom face impotriva fostului director general Niculescu si impotriva lui Dragoi Nicolae. Ei sunt cei care au fost conducatorii Complexului si ei sunt si cei care trebuie sa raspunda. Este inadmisibil sa conduci un an de zile, sa pui sub riscul pierderilor locurilor de munca a 6000 de locuri de munca Valea Jiului si judetul Hunedoara si tu sa fi bine mersi pe un post platit cu 100 de milioane si nimeni sa nu te intrebe nimic. Asa ceva nu poate sa fie trecut cu vederea”, a mai spus sursa citată.

Un alt conducător al Complexului Energetic Hunedoara a fost Daniel Andronache, nici acesta nefiind agreat de sindicalişti, însă având în vedere timpul scurs de la perioada în care acesta a deţinut frâiele societăţii plângerile penale nu mai pot fi depuse.

“Plangerile penale au un termen pana la care pot fi depuse. Ei cunosc foarte bine acel lucru tocmai de aceea Aurel Niculescu fostul director general care s-a ocupat doar o zi pe saptamana de CEH si cinci zile pentru taierea grupului unu de la Mintia a facut o plangere penala impotriva Sindicatului Muntele prin care ne cheama la judecata pentru „grevele” care au fost de fapt miscari de protest ale salariatiilor din cadrul subunitatiilor miniere pentru ca acesti oameni nu mai aveau cu ce sa lucreze in timp ce el isi permitea sa cheltuie 150 de mii de euro pe luna doar pentru combustibilul sefilor de la Mintia. Minerii au iesit in strada pentru ca se speriau de conditiile de munca in care sunt fortati sa lucreze, ne mai avand nimic cu ce sa-si asigure locurile de munca iar el isi permitea sa cheltuie sute de mii de euro pe lucruri care nu isi aveau rostul”, a mai subliniat Nica.

Abaterile la CEH au fost constatate şi de inspectorii Curţii de Conturi. Reprezentanţii CEH nu au contestat abaterea în sine, dar spun că valoarea exactă a prejudiciului poate fi stabilită doar printr-o expertiză tehnică.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.