.Index Actualitate Administratie

Aninoasa are cel mai bun buget

aniAdministraţia locală de la Aninoasa are cel mai bun buget din ultimii zeci de ani. După ce anul trecut a fost caracterizat de probleme financiare grave, localitatea fiind prima din ţară, care a intrat în insolvenţă, acum edilii locali au motive de bucurie. După rezolvarea problemelor de ordin financiar, odată cu ieşirea din insolvenţă, Aninoasa are un buget structurat pe creşteri.

 

“Este unul dintre cele mai bogate bugete din Vale şi cu certitudine pentru noi este cel mai bun pe care îl cunosc eu şi este printre cele mai bune care au fost la Aninoasa vreo dată”, a declarat Adrian Albescu, viceprimarul oraşului Aninoasa.

 

Edilii locali ne spun care capitole au primit cei mai mulţi bani. În principal, se doreşte asfaltarea tuturor străzilor din localitate.

 

“Banii au fost împărţiţi în mod correct şi obiectiv pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru străzile principale care duc la obiectivele care ne aduc bani şi pentru străzile pe care locuiesc cetăţenii Aninoasei, străzi care nu au fost rehabilitate practice niciodată. Am prins nişte bani pentru studile de fezabilitate pentru proiecte pentru străzi, pentru reabilitări de clădiri, pentru acoperişuri la anumite clădiri şi locuinţe”, a mai spus sursa citată.

 

Bani la bugetul local vin şi de la populaţie care de ceva imp a început să îşi plătească dările.

 

“Încasările au început să fie constante şi începând cu anul 2012. lumea încă a început să se obişnuiască mai facem şi somaţii şi încercam să facem executări în limita legii”, a conchis Albescu.

 

Aninoasa a fost prima localitate din ţară care a intrat în insolvenţă. Cu ajutor guvernamental, edilii au rezolvat problema, iar acum începe redresarea.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.