.Index Actualitate

Fără investiţiile de la Mintia, Funcţionarea CEH este sub semnul întrebării

mintia2Contractul dintre CEH şi chinezi pentru retehnologizarea grupurilor de la Mintia se află sub semnul întrebării. Conducerea şi Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara încearcă să prelungească contractul printr-un act adiţional.

 

“Un punct foarte important a fost prelungirea cu un act additional a contractului cu China pentru retehnologizarea grupului IV şi III pentru că acel contract expira la începutul lunii martie. Are nevoie de o prelungire pentru că nu sunt încă îndeplinite condiţiile precontractuale. A rămas ca în cursul zilei de astăzi să aibă loc o nouă şedinţă a consiliului de administraţie doar pe acest subiect şi după aceea să fie pus în aplicare pentru a fi semnat acel precontract cu China pe care sper că de acesta dată s ail vedem şi noi”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

 

Complexul Energetic Hunedoara are nevoie de acel contract pentru că altfel riscă infringmentul, adică închiderea activităţii termocentralei Mintia.

 

“Din păcate este foarte important ca acel contract cu China să se pună în practică cât mai repede pentru că încadrarea în condiţiile de mediu ale Mintiei reprezintă ceva vital pentru funcţionarea Complexului şi faptul că acel contractă fost făcut cum a fost făcut, în secret, în deplasare, peste anumite limite. Şi pe noi ne-a pus într-o stare de tensiune în relaţia cu angajatorul. Sper că acum să îl putem vedea şiş a ştim ce se vorbeşte acolo. Este important să se producă desulfurarea la Mintia”, a mai precizat sursa citată.

 

 

Complexul Energetic Hunedoara are nevoie de circa 20 de milioane de euro pentru certificatele verzi. Investiția de la Mintia este în valoare de 230 de milioane de euro şi ar trebui susținută în baza unei finanțări oferite de parteneri din China.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.