.Index Actualitate

Apele Române au de recuperat sute de mii de lei de la CEH

apa1300.000 de lei sunt datoriile Complexului Energetic Hunedoara către Apele Române. Lista celor ce au de recuperat bani de la entitatea energetică din judeţul Hunedoara este lungă. Aşa se face că acest mamut are de achitat către Apele Române suma de aproximativ 300.000 de lei..

 

“Complexul Energetic Hunedoara la Apele Romane Petroşani are o datorie de aproximativ 300.000 de lei, dintre care numai SE Paroseni are undeva la 250.000 de lei. În mare parte este vorba despre apă brută preluată din râuri şi cantitatea de poluanţi pe care o deversează”, a declarat Sorin Corici, şef SH Apele Române.

 

Cea mai mare restanţa o are Termocentrala Paroşeni.

 

“Cea mai veche factura la SE Paroseni este din luna august. Am făcut notificări, avem adrese trimise la cei de la SE Paroseni şi la cei de la Complex. Avem promisiuni că se vor achita aceste datorii şi în funcţie de acest lucru vom vedea ce putem face. Celelalte unităţi miniere se ţin de acest angajament, cei de la SE Paroseni am înţeles că au ceva probleme mai deosebite dar încercăm să rezolvăm această problemă”, a mai precizat sursa citată.

 

În cazul în care datoriile nu sunt achitate, cei de la Apele Române pot închide robinetul care alimentează termocentrala.

 

“Există un robinet pe care îl putem închide, sper să nu ajungem acolo, legea spune că eliberarea autorizaţie de funcţionare nu se poate da dacă au datorii iar în aceste condiţii trebuie să plătească apă, sper să nu se ajungă departe”, a subliniat Corici.

 

Oficialii sistemului hidrotehnic monitorizează şi gradul de poluare al apei rezultate prin deversarea de la termocentrală.

 

“După investitiile care s-au făcut în ultimii ani nu sunt depăşiri, se încadrează în limitele admise dar apa brută care o prelevează şi pe care o captează, asta este de fapt datoria care este la Apele Romane”, a conchis şeful SH Apele Române Valea Jiului.

 

Complexul Energetic Hunedoara a ajuns în punctul în care a acumulat datorii de sute de milioane de lei noi.

 

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.