.Index Actualitate Administratie

Aproape 200 de autoturisme “noi” în Petroșani

Eliminarea taxei de înmatriculare, de la data de 1 februarie, a dus la creșterea numărului de mașini. La nivel național, numărul autoturismelor înmatriculate, doar în luna februarie a acestui an a fost de peste 11 mii. La Petroșani, aproape 200 de autoturisme au fost luate în evidențele Serviciului de Taxe șI Impozite Locale.

“Din luna februarie și până în prezent au fost luate în evidențe 194 de autoturisme. Este o creștere a numărului de autovehicule”, a declarat Alin Gal, șef Serviciu Taxe șI Impozite Locale Petroșani.

Asta înseamnă, că în medie au fost înamtriculate 5 mașini/zi. șI cei de la Direcţia Regim Permise de Conducere  şi  Înmatriculare  a  Vehiculelor arată că în luna februarie s-a constatat o creștere a numărului de mașini înmatriculate.

“In  februarie 2017   au   fost   inmatriculate   11.979  vehicule   noi  ceea   ce  reprezintă  +47,93% faţă de februarie 2016”, arată informarea DRPCIV. Eliminarea timbrului de mediu, de la 1 februarie anul acesta, a relansat comerţul cu maşini second-hand din import.

Fără bani în plus la bugetul local

Cei care și-au achiziționat autoturismele anul acesta nu plătesc impozitul aferent acestora pentru anul 2017. Abia de anul viitor proprietarii vor trebui să treacă pe la ghișeul de taxe și impozite.

“Cei care și-au achiziționat anul acesta autoturismele plătesc impozit doar de anul viitor. Anul acesta nu plătesc, conform noilor reglementări”, a mai spus șeful de la Taxe șI Impozite.

În urmă cu un an de zile, în evidențele Serviciului de Taxe șI Impozite Locale Petroșani figurau un număr de 12.024 de automobile, aici fiind incluse şi autobuzele, remorcile sau tractoarele.

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.