Gheorghe Ile fost PDL-ist “deghizat” în PSD-ist

Proiectele de dezvoltare din Pasul Vâlcan au intrat în atenția publică în anul 2011, atunci când a fost inaugurată telegondola botezată de opinia publică de la nivel național cum că nu duce nicăieri. Controverse au existat șI în privința culorii gondolelor, acestea fiind vopsite în portocaliu. Pe atunci, Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan era PDL-ist. Acum este însă social-democrat șI îșI pune speranțele șI în Guvern că va mai aloca fonduri pentru continuarea lucrărilor.

“Am rămas restanțieri și în Pasul Vâlcan, dar pentru vom primi de la ApaServ dividendele care au fost repartizate pe municipiu. Acelea dividenede le vom utiliza în Pasul Vâlcan, să introducem apa, canalizarea, iar nouă, primăriei ne rămâne să facem iluminatul public în zona respectivă. Vom face și a doua pârtie de schi pentru adulți, împreună cu domnul Emil Părău. Una din variante este și accesarea de fonduri de la bugetul de stat prin programul “Schi în România”, dar în paralel am primit o scrisoare de intenție din Germania. O firmă vrea să colaboreze cu noi, să facem un parteneriat pentru a doua telegondolă șI vor să investească șI în Straja, să vină pe flancul sudic”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Sorin Grindeanu îi atacă însă pe foștii democrat-liberali cărora le atrage atenția că sunt „deghizați” în liberalii de astăzi și că au uitat cum s-au cheltuit banii publici. Premierul a făcut referire și la proiectele care au născut controverse.

“Am decis să inițiem etapa a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală. Peste 9500 de obiective de investiții vor fi finanțate prin acest program în următorii 4 ani, fie că vorbim de lucrări de apă, canalizare, drumuri, iluminat public sau infrastructură școlară și medicală. Aș dori să vă reamintesc doar de cele 2500 de creșe și grădinițe, cele peste 2000 de școli sau 30 de cămine studențești. Eu cred că acesta este modul corect în care trebuie să cheltuim banii pentru dezvoltarea țării și nu cum au înțeles în trecut PDL-iștii deghizați în noul PNL să modernizeze România, cu terenuri de fotbal în pantă, cu săli de sport în sate fără copii, cu bazine de înot acolo unde nu există tineri, cu telegondole, cu patinoare în locuri dintre cele mai ciudate sau cu pârtii de schi unde nu vine nimeni”,  a spus premierul Sorin Grindeanu, în plenul Parlamentului.

Telegondola care a fost inaugurată la Vulcan reprezintă o investiţie de 32.964.438 de lei (valoare fără TVA) şi leagă municipiul Vulcan de Pasul Vâlcan. Traseul are o lungime de peste trei kilometri, iar turiştii au la dispoziţie 72 de gondole, fiecare cu o capacitate de opt persoane. Telegondola pleacă de la înălţimea de 770 de metri şi ajunge la altitudinea de 1.310 metri, întreaga distanţă fiind parcursă într-un interval de circa nouă minute. În Pasul Vâlcan se poate schia pe o pârtie de 300 de metri.

 

Monika BACIU

 

 

1 Comment

  1. Despre criticile aduse de premier,nu toate sunt in regula.De pilda,telegondola din Pasul Valcan este o investitie buna,daca ar fi fost o investitie cu cap.Desi primaria avea niste obligatii,la elaborarea proiectului initial,aceasta nu si-a onorat partea sa.Trebuia sa asigure apa,canalizarea plus sursa de energie electrica.Nu a facut nimic.Poate se apuca sa vopseasca gondolele in rosu,ca sa-l imbuneze pe Grindeanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.