Aproape 3 km din șoseaua de centură vor fi reabilitați

Municipalitatea de la Petroșani are în vedere reabilitarea a aproape 3 km din cea de-a doua parte a șoselei de centură. Este vorba de tronsonul curpins între km 130+290 – km 131+750 (DN66). Proiectul are o valoare de 3.968.760 lei, fără TVA. Vor fi efectuate mai multe lucrări de amenajare a șoselei care includ și trotuarele aferente.

Siguranta conducãtorilor auto care tranziteazã centura municipiului Petrosani este pusã în pericol. Nu doar autoturismele pot fi avariate, dar si viata soferilor si a pasagerilor este pusã în pericol de starea de degradare extremã a drumului. Rezultatele sunt fãcute publice în cadrul unei expertize.

Centura municipiului Petrosani, cuprinsã între sensul giratoriu cu avion si sensul giratoriu cu biserica catolicã, va fi asfaltatã. Edilii din localitate au stabilit cã proiectul de reabilitare se va întinde pe o perioadã de doi ani, sursa de finantare fiind, deocamdatã, doar bugetul local. În acest sens au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru obiectul de investitii “Reabilitare strada 1 Decembrie 1918  din municipiul Petrosani, judetul Hunedoara, între km 130+290 – km 131+750 (DN 66)”. Micile reparatii de întretinere a carosabilului costã prea mult si nu au efectul scontat.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.