Au pierdut din cauza retrocedărilor

Municipalitatea de la Petroșani a pierdut procesul cu Romsilva din cauza retrocedărilor. Cinci ani s-a judecat Primăria Petroșani cu Romsilva pentru scoaterea din fondul forestier a 46 de hectare de teren în vederea continuării lucrărilor la domeniul schiabil din Parâng. Ultima sentință de la Curtea de Apel Alba Iulia a fost nefavorabilă administrației locale. În motivarea instanței se arată faptul că din cauza unor retrocedări, a fost pierdut procesul.

“Legea 162 ne-a dat dreptate, dar s-au retrocedat niște terenuri, în suprafață de 6 hectare șI pentru asta ne-a respins solicitarea. Vom merge la Înalta Curte de Casație șI Justiție”, a declarat Marian Popescu, city-managerul Primăriei Petroșani.

După cinci ani de procese, o sentință favorabilă și casată, administrația locală de la Petroșani pierde litigiul cu Romsilva pentru scoaterea din fondul forestier a 46 de hectare de teren necesare pentru continuarea lucrărilor de dezvoltare a domeniului schiabil Parâng.

“Ia act de renunţarea reclamantului Municipiul Petroşani la judecata petitului privind anularea adresei nr. 23547/VS/10.05.2012. Respinge ca nefondată acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Municipiul Petroşani, prin Primar, cu sediul în Petroşani, str. 1 Decembrie 1918, nr. 93, jud. Hunedoara în contradictoriu cu pârâta Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA SA cu sediul în Bucureşti, str. Petricani, nr. 9A, sector 2”, arată sentința de miercuri a Curții de Apel Alba Iulia.

Totodată, municipalitatea de la Petroșani este obligată să le plătească celor de la Romsilva și cheltuielile de judecată.

“Obligă reclamantul să plătească pârâtei suma de 1.255 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Grefa Curţii de Apel Alba Iulia”, mai arată sentința.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.