.Index Actualitate

Aproape 300 de angajaţi ai SNÎMVJ vor rămâne pe drumuri după 2018

02-AZI-DIMINEATA_2_ba95a60662Angajaţii SNÎMVJ care nu îndeplinesc condiţiile de pensionare în anul 2018 nu vor fi preluaţi de Complexul Energetic Hunedoara. La momentul separării activităţilor unităţilor miniere, sindicatele au încheiat un protocol care stipula faptul că angajaţii de la închideri, care în anul 2018 nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, vor fi preluaţi de către Complexul Energetic Hunedoara. Acest lucru nu va mai fi posibil având în vedere faptul că societatea energetică are un plan de restructurare.

 

“Exista un protocol care la momentul divizari CEH-ului, este in vigoare, este un protocol semnat de doua ministere de resort la momentul respectiv, Economia, Munca si conducerile celor doua entitati. De preluare la momentul 2018 a tuturor persoanelor din Societatea Nationala de Inchideri. La acest moment cei de la CEH sunt angrenati intr-un program de restructurare. Nu putem vorbi de transferuri de la o societate la cealalta pana nu este finalizat acest program de restructurare ca sa vedem ce contine el. In functie de acesta vom purta discutii la nivelul celor doua conduceri si ministerul de resort pentru preluarea de oameni fie dinspre CEH spre SNIMVJ sau invers”,  a declarat Aurel Anghel, directorul general al SNÎMVJ.

În jur de 300 de persoane vor rămâne pe din afară după anul 2018 atunci când Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului îşi va închide porţile.

„La momentul 2018 vor fi aproximativ 318 persoane care nu indeplinesc conditiile de pensionare”, a mai subliniat sursa citată.

 

La momentul divizării Companiei Naţionale a Huilei s-au creat două structuri miniere, respectiv Societeatea Naţională de Închideir Mine Valea Jiului şi Societatea Naţională a Huilei care a fost absorbită ulterior de Complexul Energetic Hunedoara. Cel din urmă ar fi trebuit ca în anul 2018 să preia de la SNÎMVJ angajaţii care nu îndeplinesc condiţiile de pensionare.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.