.Index Actualitate

  Tezaur la Consiliul Judeţean Hunedoara. Bijuteriile lui Coltescu, evaluate la 125.000 de lei

POZA-BIJUTERII1

 

 

 

Trei consilieri judeţeni, bijuterii de aproape trei miliarde de lei VECHI. Din cei 31 de aleşi judeţeni, trei dintre aceştia au un adevărat tezaur.  Bijuteriile sau icoanele acestora însumează nu mai puţin de aproape 300 de mii de lei. La capitolul “bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii  artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universat a căror valoare însumată depăşeşte suma de 5000 de euro” consilierii judeţeni dorm pe o mină de aur.

 

Marin Coltescu-i fruncea

 

 

Bijuteriile lui Coltescu sunt evaluate la peste un miliard de lei vechi. Marin Coltescu, fostul preşedinte al PSD Vulcan, actual consilier judeţean din partea PSD îi întrece pe toţi consilierii la capitolul bijuterii. Potrivit declaraţiei de avere, acesta deţine bijuterii a căror valoare este estimată la 125.000 de lei. Coltescu şi-a achiziţionat bijuteriile din aur în perioada 1985-2008.

 

Un alt consilier judeţean a fost mai norocos.  Ioan Dorin Petrui nu a cheltuit nici măcar un leu pe bijuteriile pe care le deţine. Acesta a moştenit cufărul cu giuvaiere, iar valoarea lor se ridică la 25 de mii de euro.

 

Mihail Rudeanu Nicolae deţine şi el bijuterii, dar nu la fel de valoroase. Cuscrul lui Vasile Blaga a dobândit fix în anul 1975 tablouri, icoane de cult şi bijuterii în sumă de 5000 de euro.

 

 

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.