.Index Actualitate Administratie Turism

Bal mascat pe pârtie

Nu doar la Veneția este carnavalul măștilor, ci și în stațiunea montană Parâng va avea loc un astfel de eveniment. Săptămâna viitoare, stațiunea montană găzduiește o nouă competiție.

Ziua de sâmbătă, 4 martie, este rezervată copiilor care sunt așteptați în Parâng la diferite întreceri.

“Aflată la ceea de a XIV-a ediție, manifestarea este organizată de Asociația schi turism montan Pro-Parâng în colaborare cu Primăria Municipiului Petroșani, Clubul Sportiv Școlar Petroșani și se desfășoară în masivul Parâng – Zona turistică”,  spun cei de la CNIPT Petroșani.

Manifestarea  are două evenimente, primul va avea loc în data de 4 martie și este un concurs de săniuțe pentru copii – trei categorii de vârstă, sub 8 ani, 8-12 ani și 12- 18ani. Tot atunci vor avea loc jocuri distractive pe pârtie, dar și parada măștilor de carnaval.

“Locul de desfășurare este Pârtia A din Zona turistică Parâng, locul de primire a participanților este Baza Didactică a Clubului Sportiv Școlar.

Efortul și cele mai bune rezultate vor fi răsplătite cu diplome, medalii și premii surpriză”,  spun reprezentanții Centrului Național de Informare Turistică Petroșani.

În data de 11 martie va avea loc a V-a edișie a Cupei Pro-Parâng. Va avea loc un concurs de schi alpin.

“Concursul se adresează tuturor categoriilor de vârstă organizați pe 10 nivele după cum urmează: copii mici sub 8 ani ( trei categorii funcție de anul nașterii), 8-12 ani, 12-18 ani, 18-24ani, 24-40ani, 40-50ani, 50-60ani, peste 60ani;

În funcție de calitatea stratului de zăpadă traseul de slalom va fi amenajat pe pârtia A sau Telescaun”,  mai spun cei de la CNIPT.

Pentru cele mai bune rezultate se vor acorda diplome și cupe.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.