.Index Actualitate Administratie

Balanţa înclină în favoarea mediului privat Primăria Petroşani fără arhitect şef de teama incompatibilităţii

primaria-petrosaniTeama de incompatibilitate lasă Primăria Petroşani fără arhitect şef. Anul trecut, administraţia locală de la Petroşani a organizat un concurs pentru ocuparea postului de arhitect şef. Nicio persoană nu s-a prezentat la acest concurs, cel mai probabil pe considerentul că odată încadrată pe funcţia de funcţionar public nu şi-ar mai fi putut practica meseria în privat. Astfel, de teama unei incompatibilităţi şi a punerii în balanţă a veniturilor, niciun arhitect nu ocupă acest post.

“Postul de arhitect sef la institutia noastra este este in continuare vacant. Dupa cum se stie prin lege suntem obligati sa infintam acest post. Nu am avut doritori pentru ca este destul de greu de ocupat pentru ca se cere specialitate de arhitect cu specialitate de urbanism si este foarte greu de gasit un astfel de om, nu pentru ca nu ar exista pentru ca astfel de oameni exista dar salariul nu este destul de atractiv la primarie iar persoana respectiva avand in vedere regimul conflictului de interese si de incompatibilitati prin legea 161/2003 nu ar putea sa mai intocmeasca proiecte pentru persoane fizice private, pentru persoane juridice si cred ca se castiga mult mai bine dintr-o firma de proiectare decat sa fi functionar public la primaria Petrosani”,  a declarat Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani.

Arhitectul şef ar trebui să vegheze la respectarea normelor urbanistice.

“Ar participa in comisia locala de urbanism si ar vedea inca din stadiul de depuneri de cereri si a proiectelor aferente ceea ce urmeaza sa se construiasca si ar raspunde de modul in care se construieste in oras si de disciplina in general in constructii si ar trebui sa coordoneze serviciul de urbanism care in mod normal are oameni impartiti pe zone si si poti sa ti sub control modul in care se construieste in oras”,  a mai spus sursa citată.

Arhitectul care ar ocupa postul de funcţiuonar public ar trebui să renunţe la activitatea privată, având în vedere legile în vigoare. Conform legii orice primărie de municipiu ar trebui să aibă un arhitect şef.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.