Big Brother de Petroșani depistează infractorii

Big Brother de Petroșani își dovedește eficiența. Așa a fost “botezat”, la momentul implementării, proiectul de supraveghere video din municipiul Petroșani. Anul, reprezentanții Poliției Locale trimis organelor de cercetare filmările înregistrate de sistemul de supraveghere.

“Prin intermediul compartimentului Monitorizare, au fost furnizate date și informații stocate în interiorul sistemului, activitățile specifice compartimentului  efectuându-se cu respectarea strictă a prevederilor legale și anume Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date și a Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, fiind furnizate un număr de 21 D.V.D.- uri cu date video.  Nu au fost înregistrate incidente de securitate”, spun cei de la Poliția Locală a municipiului Petroșani.

Tototă, polițiștii locali au avut și acțiuni de patrulare astfel încât să prevină faptele antisociale.

“Polițiștii locali au  acționat prin intensificarea activităților de patrulare auto și pedestră, avându-se în vedere combaterea și prevenirea faptelor antisociale,  actelor de cerșetorie, identificarea persoanelor fără adăpost, combaterea actelor sau faptelor care provoacă disconfort civic, păstrarea integrității mobilierului urban”, mai spun cei de la Poliția Locală.

Datele înregistrate de camerele de supraveghere sunt prelucrate de Serviciul de Politie Localã. Prelucrarea imaginilor este semnalatã prin afise amplasate în fiecare zonã monitorizatã, respectiv Piata Victoriei, zonele verzi si parcurile situate în vecinãtatea strãzii 1 Decembrie 1918, strada 1 Decembrie 1918 – din Piata Victoriei pânã la intersectia cu strada Nicolae Bãlcescu, strada Nicolae Bãlcescu si intersectiile dintre cele douã strãzi mentionate anterior cu celelalte strãzi de pe traseul lor. Proiectul de supraveghere video a zonei centrale din municipiul Petrosani, finantat din fonduri europene, a costat 630.437 lei, din care valoarea finantãrii nerambursabile este de 535.655 lei.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.