.Index Administratie

Boschetari şi drogaţi, în loc de copii Grădiniţa IG Duca a ajuns loc pentru drogaţi şi boschetari

grad2

Clădirea care ar fi trebuit să devină un edificiu de educaţie pentru sute de copii din Petroşani a ajuns un loc unde boschetarii îşi duc veacul şi unde persoane diferite se pot droga. Incinta clădirii a ajuns depozit de gunoaie şi adăpost pentru boschetari. Mai grav este faptul că aici se găsesc şi sticle întregi de prenandez, dar şi pungi cu ajutorul cărora această substanţă a fost inhalată. Construcţia edificiului nu a fost finalizată, iar miniştrii dau vina pe autorităţile locale. Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică a spus, la Petroşani, în cadrul unei conferinţe de presă că autorităţile locale trebuie să depună dosarele pentru accesarea de fonduri europene astfel ca această investiţie să fie dusă la bun sfârşit.

“Ştiu despre problemele de la grădiniţa IG Duca, am discutat cu domnul primar. Acolo este o lipsă de colaborare. Noi marea majoritate a şantierelor le-am predat primăriilor astfel încât acestea să poată depună proiecte pentru Programul Operaţional Regional. Am pus anul acesta la dispoziţie 240 de milioane de euro pentru şcoli şi marea majoritate, avem 800 de grădiniţe şi şcoli au intrat în finanţare. Am înţeles de la domnul primar că nu s-a făcut acest lucru la Petroşani şi atunci a fost în imposibilitatea de a depune proiecte. Eu cred că e o lipsă de comunicare între domnia sa şi inpsectoratul şcolar, dar e indicat ca pasul acesta să se facă foarte repede pentru că evident ştiu clădirea, am vizitat-o şi am indetificat această soluţie. Se va eschide foarte reprede un call pentru Programul Operaţional regional şi atunci primăria să depună proiecte. Din câte ştiu eu mai trebuie încă 1,5 milioane de lei”, a declarat, la Petroşani, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică

De cealaltă parte, edilii locali sunt de părere că ministerul de resort ar trebui să aloce bani acestui edificiu, însă din lipsă de fonduri pasează responsabilitatea primarilor care trebuie să acceseze fonduri europene.

grad1

“Grădiniţa de la IG Duca este în finanţarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, nu este la consiliul local. Am avut o disucţie cu domnul ministru Costoiu care a spus că va încerca să găsească o soluţie, dar ne-a sugerat să mergem pe fonduri europene. Probabil că asta va fi soluţia din răspunsul dumnelui diplomatic am înţeles că nu au bani”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Condamnată să rămână la stadiu de construcţie neterminată sau, mai bine spus, ruină. Aceasta pare să fie soarta grădiniţei de lângă Şcoala Generală „I.G.Duca” din Petroşani, pentru care nu se mai găsesc fonduri în vederea finalizării ei. Asta în ciuda faptului că ar fi nevoie de locuri suplimentare în grădiniţe, însă Ministerul Educaţiei nu a mai găsit în conturi sumele necesare finalizării lucrărilor. Construcţia acestui edificiu a început în anul 2007 şi nici până în prezent nu a fost finalizată.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.