.Index Actualitate

Bulă de oxigen pentru CEH

cnh

 

 

Bulă de aer pentru Complexul Energetic Hunedoara. Guvernul a alocat în şedinţă de Guvern o ordonanţă de urgenţă prin care au redus arieratele societăţii. Ordonanţa de Urgenţă priveşte reglementarea unor măsuri financiar-fiscale pentru Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. Prin ordonanţa de urgenţă se reduc arieratele în economie, prin transmiterea către Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. a obligaţiilor fiscale, pe care Compania Naţională a Huilei le are faţă de bugetul general consolidat. Într-un fel se face puntea. Deci Compania Naţională a Huilei avea datorii faţă de ANAF, Complexul Energetic Hunedoara avea faţă de CMH, deci se sting datoriile între ele şi, în felul acesta, se curăţă practic Compania Naţională a Huilei.

 

“Sunt acele datorii rămase peCEH, pe lichidatorul, s-a dat o hotărâre de Guvern pe 11 milioane. Ne ajută, dar aşa a fost la momentul respectiv, lichidarea CNH-ului”, a declarat Nicolae Drăgoi, director general adjunct al CEH.

 

Complexul Energetic Hunedoara are restanţe către bugetul de stat în valoare de 97.377.018 de lei, din care 76.709.959 sunt doar dobânzile şi penalităţile.

 

Monika        BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.