.Index Actualitate

Casa de Sănătate, punct de lucru permanent la Petroșani

150 de persoane la ghișeul Casei de Sănătate de la Petroșani. În fiecare zi de joi, sute de persoane din întreaga Vale a Jiului se calcă în picioare pentru a ajunge la ghișeul Casei de Sănătate de la Petroșani. Oameni bolnavi, bătrâni sau tineri stau la rând ore în șir pentru a-și rezolva problemele. Conform datelor Direcției Județeană de Statistică Hunedoara, la ghișeul mobil de la Petroșani se prezintă în medie 130-150 de persoane, din care 30% pentru probleme privind categoria de asigurat, 10% se prezintă pentru demersuri în urma pierderii cardului național de sănătate, 50% pentru depuneri de documente (card european, obținere dispozitive medicale și comisii terapeutce) și 10% se prezintă pentru a obține diferite informații. În acest context, deputatul Ilie Toma solicită reprezentanților Casei NAționale de Asigurări de Sănătate să precizeze în ce măsură biroul de la Petroșani poate fi transformat în punct de lucru permanent.

“Problema deschiderii unui punct de lucru permanent al Casei de Asigurări de Sănătate în Valea Jiului a fost luată în discuție încă de la începutul inițiativei autorităților publice locale și județene, în scopul de a veni în sprijinul asiguraților din Valea Jiului în municipiul Petroșani. Acest demers nu a putut fi pus în practică, întrucât nici la momentul inițiativei – anul 2013 – și nici în prezent, nu există cadrul legal care să permită înființarea, autorizarea și funcționarea unui punct de lucru permanent, motiv cunoscut de administrația publică de la nivelul județului Hunedoara. Înființarea unui punct de lucru permanent al Casei de Asigurări de Sănătate se poate realiza printr-o inițiativă legislativă, respectiv promovarea unei hotărâri de guvern în acest sens, demers care în anul 2015 a fost încercat, însă acesta nu a avut finalitate”, arată deputatul Ilie Toma.

Ca soluție de compromis, în anul 2013 a fost deschis ghișeul de la Petroșani. Acesta funcționează în fiecare joi de la ora 10:00 la ora 15:00.

“Fără a neglija aspectele de natură socială din Valea Jiului, trebuie să punem în discuție în mod onest și transparent oportunitatea permanentizării activității la acest ghișeu mobil de lucru, pentru a facilita accesul la informații și servicii”, mai arată deputatul hunedorean.

În fiecare zi de joi, sute de persoane iau cu asalt ghișeul Casei de Sănătate de la Petroșani.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.