.Index Actualitate Turism

Cascada Izvorani, ”inundată” de la ploi

Cascada Izvorani, ”inundată” de la ploi. Cascada Izvorani din Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina este mult mai voluminoasă. Dacă pentru majoritatea zonelor, ploile abundente au pus probleme majore, în ceea ce privește Cascada Izvorani aceasta este o încântare în această perioadă. Căderea de apă și-a dublat volumul.

”Cascada Izvorani, denumită şi Şipote sau Cascada de pe Valea Cheii este formată la marginea sistemului carstic Comarnice, pe cursul râului Cheia, ale cărui ape izvorăsc din două izbucuri alimentate de o parte din apele care se pierd în platoul Comarnice şi infiltraţiile din Dealul Muncelului. Este cea mai mare cascadă din munţii Şureanu, având 40 m înălţime, compusă din 2 verticale de câte 15 m şi 25 m. Din cauza pereţilor abrubţi şi a vegetaţiei dese, doar o secţiune a cascadei poate fi admirată”, arată cei de la Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina.

Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina se remarcă prin peisajul aparte creat în mii de ani de interacţiunea omului cu natura. Parcul se află în Munții Șureanu.

FOTO: Captură Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina

Leave a Reply

Your email address will not be published.