.Index Actualitate Administratie

Municipiul Petroșani este pe primul loc în Valea Jiului la atragerea de fonduri europene

Având în vedere atacurile repetate din ultima perioadă ale PSD Hunedoara, prin liderii săi de opinie, care încearcă să acrediteze ideea că la Petroșani nu au fost implementate proiecte cu finanțare europeană, doresc să le readuc aminte acestor politicieni care promovează informații false că, în luna august 2016, conform evaluării făcute de Ministerul Fondurilor Europene, municipiul Petroșani a beneficiat în perioada 2007 – 2013 de cele mai multe fonduri structurale la nivelul Văii Jiului!
Pentru o corectă informare a cetățenilor, prezint în cele ce urmează proiectele implementate de administrația publică din Petroșani, pe fonduri europene, proiecte care au plasat municipiul nostru pe primul loc în Valea Jiului.
Proiecte implementate în perioada 2007 – 2013:

Reabilitare, modernizare și achiziționare echipamente pentru ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Urgență Petroșani
Reabilitarea și modernizarea arterei principale din Municipiul Petroșani
”O școală pentru viitor”
Reabilitare zonă pietonală și parcuri în centrul Municipiului Petroșani – proiect individual inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană ”REVITALIZAREA CENTRULUI CIVIC AL MUNICIPIULUI PETROŞANI”
Reabilitare străzi zona centrală a Municipiului Petroșani – proiect individual inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană ”REVITALIZAREA CENTRULUI CIVIC AL MUNICIPIULUI PETROŞANI”
Sistem de supraveghere video în zona centrală a Municipiului Petroșani – proiect individual inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană ”REVITALIZAREA CENTRULUI CIVIC AL MUNICIPIULUI PETROŞANI”
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică în Municipiul Petroșani.

Proiecte implementate în perioada 2014 – 2020:
Reabilitarea clădirii Muzeului Mineritului și amenajare muzeistică
Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Petroșani cod SMIS 117296
Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Petroșani cod SMIS 119885
Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Petroșani cod SMIS 119886
Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Petroșani cod SMIS 119887
Acțiunea “WiFi4EU – Promovarea conectivității la internet în comunitățile locale”
Proiect ”ePAS-eficientizarea Procedurilor Administrative prin Simplificare la Primăria Municipiului Petroșani
Linie verde de autobuze electrice între Petrila-Petroşani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani Green Line Valea Jiului” – Contribuție Municipiul Petroșani – componenta 1 și componenta 2
Doresc să le mulțumesc tuturor celor ce au făcut parte din echipele manageriale ale acestor proiecte, a căror muncă a permis elaborarea și derularea acestora.
Pe exercițiul financiar 2021 – 2027 România are la dispoziție o sumă fără precedent până acum, respectiv 88 de miliarde de euro, iar pentru atragerea acestor bani trebuie să ne pregătim temeinic. Am depus deja la ADR Vest cereri de finanțare pentru studii de fezabilitate și documentații tehnice pentru 4 proiecte mari, finanțabile în perioada 2021 – 2027. Sunt 4 proiecte care au un buget total de 94.184.930 de euro, depuse pe patru direcții de finanțare: Mobilitate urbană, Infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiective de patrimoniu, Regenerare urbană, respectiv Specializare inteligentă.
De asemenea, administrația publică de la Petroșani va aplica în mod direct pe anumite axe de finanțare care vor fi disponibile în exercițiul financiar viitor, inclusiv cele destinate zonelor miniere aflate în tranziție.
Locuitorii municipiului Petroșani trebuie să fie corect informați și, pentru acest lucru, voi continua periodic să prezint realizările de până acum și proiectele pentru viitor.
Vă mulțumesc pentru încredere!

Primarul municipiului Petroșani,
Florin Tiberiu Iacob – Ridzi

Leave a Reply

Your email address will not be published.