.Index Actualitate

CEH își oprește activitatea miercuri

 

Complexul Energetic Hunedoara și-ar putea opri activitatea miercuri dimineață. În data de 21 decembrie la ora 6:00, societatea energetică și-ar putea trimite oamenii acasă, dacă nu se găsește o soluție urgentă pentru plata gazului, dar și aprovizionarea cu materiale de strictă necesitate.

 

“Miercuri dimineață la ora 6 oprim activitatea. Nu mai avem nicio soluție. Eu nu o să dau bani din salarii ca să plătesc gazul sau ca să fac aprovizionarea. Pentru toate trebuie bani, trebuie plasă, lemn, etc… Nu mai am nicio soluție”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

 

Conturile Complexului Energetic Hunedoara sunt blocate de creditori, iar în momentul de față toate plățile sunt blocate. Numai intrarea societății în insolvență ar fi putut aduce lucrurile pe un făgaș normal.

 

“Pentru un om se refuză dreptul la existența a 6000 de oameni”, a mai spus sursa citată.

 

Sindicaliștii susțin că oprirea Complexului Energetic Hunedoara ar reprezenta o tragedie.

 

“Ar fi o tragedie nu doar pentru angajații CEH, ci șI pentru întreaga Vale a Jiului să se oprească activitatea. Sper să nu se ajungă în situația asta. Trebuie să se găsească o soluție. Prin oprirea activității putem compromite tot ceea ce înseamnă Complexul Energetic Hunedoara. Trebuie să ne regrupăm și să găsim soluții, ca de fiecare dată”, a declarat Ioan Ciubotaru, lider de sindicat.

 

 

Ministerul Energiei: “O să găsim soluții”

 

Oficialii ministerului Energiei susțin că se vor găsi soluții astfel încât activitatea Complexului Energetic Hunedoara să nu fie oprită.

 

“Trebuie să facă o cerere de rejudecare a insolvenței ca aceasta să se judece mai repede. Ei (Complexul Energetic Hunedoara-n.r.) au bani, dar le sunt blocate conturile. O să găsim soluții (pentru a nu opri activitatea-n.r.)”, a declarat Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

 

Monika BACIU

 

One Reply to “CEH își oprește activitatea miercuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.