.Index Actualitate

CEH nu a decontat spitalizarea angajaţilor accidentaţi

mina_carbuneAu suferit accidente de muncă, au fost spitalizaţi, iar angajatorul, respectiv Complexul Energetic Hunedoara, nu le-a decontat spitalizarea. Aproape 150 de mii de lei are de plătit Complexul Energetic Hunedoara către Casa de Pensii Hunedoara. Complexul Energetic Hunedoara nu a plătit angajaţilor accidentaţi spitalizarea. Plăţile au fost făcute de Casa de Pensii Hunedoara, drept pentru care instituţia a chemat în judecată angajatorul.

 

“CJP Hunedoara a chemat în judecată Complexul Energetic Hunedoara solicitându-se să se constate culpa acestei unităţi care în calitate de angajator a înregistrat restanţe de plată a contribuţiei de accidente de muncă şi boli profesionale. CJP Hunedoara a decontat pentru 60 de angajaţi ai CEH contravaloarea facturilor emise de casa de asigurări de sănătate a judeţului reprezentând servicii de asistenţă medicală (cheltuieli de spitalizare), iar pentru alte două persoane a plătit indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă sume care se suportă în mod normal din fondul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, aceasta în condiţiile în care la data realizării acestor decontări şi plăţi CEH înregistra restanţe la plata contribuşţiei de accidente de muncă şi boli profesionale datorate potrivit legii fiind în culpă ”,  spun reprezentanţii Casei de Pensii Hunedoara.

 

Reprezentanţii Casei de Pensii Hunedoara solicită Complexului Energetic Hunedoara să plătească peste 130 de mii de lei în fondul de asigurare pentru accidente de muncă.

 

“Să se dispună obligarea CEH la plata în contul fondului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale a sumei totale de 133.222,87 lei conform prevederilor articolului 13 al. 1 din Legea 246/2002 republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 11 din HG 144/2008 cu modificările şi completările ulterioare”,  mai spun reprezentanţii CJP Hunedoara.

 

Potrivit datelor de la ANAF, Complexul Energetic Hunedoara înregistrează la bugetul asigurărilor de sănătate restanţe în valoare de 38,556,375 din care doar penalităţile şi dobânzile de întârziere sunt în valoare de 38,556,375 de lei.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.