.Index Actualitate

“Nu toti putem fi pacaliti…”

pomeniRomii, masă de manevră. De câte ori sunt alegeri, romii se consideră masă de manevră pentru politicieni. Nu doar ei fac parte din categoria aceasta, ci şi persoanele cu probleme sociale. Acestia de cele mai multe ori sunt ademeniti cu tot felul de oferte si promisiuni care de cele mai multe ori sunt uitate dupa momentul alegerilor ori de care ar fi acestea.

 

“Este un adevăr că suntem masă de manevră. De multe ori noi facem diferenţa. E o bătălie pentru noi. Tot timpul am fost masă de manevră, o spun şi statisticile, dar nu toţi putem fi păcăliţi”, a declarat Şerban Siminic, monitor local de drepturile omului.

 

Chiar daca de cele mai multe ori nu sunt vazuti cu ochi buni din cauza problemelor pe care doar unii dintre acestia le creaza, dar nu exista padure fara uscaturi, de la revolutie incoace romii au fost intotdeauna considerati ca masa de manevra electorala. In perioada premergatoare alegerilor acestora si nu doar lor li se ofera tot felul de tricouri, galeti, sepci si alte materiale care sa-i faca sa puna stampila pe un candidat sau altul.

 

Pe langa acestia ca masa de manevra sunt considerati de cele mai multe ori si pensionarii care dupa cum se stie dupa o viata de munca de abia traiesc de pe o luna de alta pentru ca pensile sunt foarte mici si nu toti dintre acesti pensionari au lucrat la mina de unde au iesit la pensie cu o suma destul de buna de bani si cu gratuitati. Acesti pensionari sunt vazuti de cele mai multe ori asteptant in ger sau pe canicula la cozi pentru ajutoarele sociale sau alimente oferite de catre stat. Si acestia sunt fericiti cand se apropie vreo campanie electorala pentru ca atunci mai primesc si ei ceva in plus.

 

„La ultima campanie electorala am primit in dar o grebla de la o anumita formatiune politica. Este buna si aceasta decat deloc cum fac altii. Ma ajuta foarte mult prin gradina si eu sunt multumit”, a declarat un pensionar.

 

Dar avand in vedere situatia din Valea Jiului toti aceia care ii considerau pe romi si pe pensionari mase de manevra s-ar putea sa aiba surprize la urmatoarele alegeri pentru ca lumea a inceput sa se sature de promisiuni si pomeni electorale iar acest lucru se va vedea dupa momentul votului atunci cand pe oamenii care isi duc greu traiul de zi cu zi nu ii mai poti atrage o o grebla sau cu o galeata pentru ca acestea nu le pun o bucata de paine pe masa si nici nu le platesc facturile sau medicamentele care sunt din ce in ce mai scumpe.

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.