.Index Actualitate Administratie

Cinematograful Lupeni, reabilitat prin CNI

cineEdilii locali de la Lupeni au în vedere reabilitarea cinematografului din localitate.

După transferul obiectivului către Compania Naţională de Investiţii se are în vedere şi începerea lucrărilor de reabilitare la Cinematografului Cultural. Cinematograful din Lupeni, predat Companiei Naţionale de Investiţii. Edificiul a ajuns în ultimii ani într-o stare deplorabilă. Pereţii exteriori au fost inscripţionaţi cu tot soiul de mesaje, iar structura a fost măcinată de trecerea anilor şi de intemperiile vremii.b acum, autorităţile locale din Lupeni vor să reabiliteze această instituţie pentru a o reda din nou în circuitul cultural. În acest sens, edilii au predat clădirea Companiei Naţionale de Investiţii.

“Se aprobă predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii pe bază de protocol, până la finalizarea reabilitării şi modernizării, activul Cinematograful Cultural Lupeni”, se arată în documentele consiliului local.

Autorităţile locale din vestul Văii Jiului se obligă să asigure finanţarea pentru o parte din lucrări.

“Se aprobă asigurarea finanţării de către Consiliul Local al municipiului Lupeni pentru lucrări de sistematizare pe verticală a amplasamentului, racorduri la utilităţi şi întreţinerea şi exploatarea obiectivului de investiţii”, se mai arată în document.

Trebuie avut în vedere faptul că nu se poate schimba destinaţia obiectivului de investiţii pe o perioadă de 15 ani. Autorităţile locale au primit cinematograful în administrare în baza unei legi care datează din anul 2008.

Repunerea  cinematografului  în  circuitul  public  va  creşte  atractivitatea  oraşului,  atât  pentru locuitori  cât  şi  pentru  vizitatori  iar  pentru  tineri,  va  asigura  infrastructura  educaţională  şi recreaţională necesară.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.