.Index Actualitate

Fără vouchere de vacanţă

minAlegerile prezidenţiale au trecut, iar promisiunile din campania electorală au fost uitate şi ele. Astfel, angajaţii Complexului Energetic Hunedoara nu primesc nici bani de concediu şi nici vouchere de vacanţă.

 

“Orice drept pe care salariatii il au in Contractul Colectiv de Munca poate sa fie refuzat, nu este ceva obligatoriu, dar legea 94/ 2014 nu a facut decat sa creeze o stare de tensiune in toate societattile in care se aplica pentru ca ne aflam aproape in luna februarie a anului 2015 cand normele netodologice de aplicare a acestei legi nu sunt elaborate sin u sunt publicate. In aceste conditii noi nu putem sa dam prima de vacanta in lei, darn u putem sa acordam nici vouchere pentru ca nu avem aceste norme. Salariatii care in luna ianuarie se afla in concediu de odihna nu pot beneficia de un drept, nu se mai pune problema de a vrea sau a nu vrea. Avem o intalnire pe aceasta tema si am inceract si incercam in continuare sa convingem administratia ca situatia din punct de vedere legal comparativ cu luna octombrie a anului trecut si luna ianuarie a acestui an, nu s-a schimbat nimic in afara de faptul ca nu mai suntem intr-o campanie electorala. Anul trecut directorul general prin amenintarea cu anumite proteste ale unor colegi de ai nostril a trimis Ford-ul bleumarin in toata Valea Jiului sa ne spuna ca vom primi primele de vacanta si cele restante si cele la zi. Anul trecut Complexul Energetic Hunedoara a functionat sub egida campaniei electorale sin u a avut nimic de a face cu piata de energies au cu reorganizarea acesteia, si in acest an ne mai existand nicio miza s-au gandit oamenii ca trebuie sa se intoarca inapoi la legea 94/2014. In acest moment Sindicatul Muntele continua cu actiunea in instanta la tribunalul Hunedoara pentru acordarea primelor de vacanta si spune salariatilor ca legea facuta de parlamentarii si ai Vaii Jiului ii pune in imposibilitatea de a primi prima de vacanta”, a declarat Petre Nica presedintele Sindicatului Muntele.

 

Sindicatul reprezentantiv la nivelul Complexului Energetic Hunedoara a acţionat în instanţă angajatorul pentru nerespectarea prevederilor din cadrul contractului colectiv de muncă.

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.