Colegiul Economic Hermes Petroșani – Școală Europeană

Colegiul Economic Hermes din Petroșani a fost declarat, din nou, “Școală Europeană”. La nivelul Ministerului Educației Naționale a avut loc un concurs de proiecte pentru stabilirea școlilor europene. Școlile Europene au fost înființate în 1953, cu scopul asigurării educației în limba maternă a copiilor personalului angajat în instituțiile comunitare. Cadrul normativ al funcționării acestor instituții de învățământ public, constituite ca sistem educațional, este asigurat de o legislație internațională, asumată de statele comunitare, fundamentată pe Convenția privind definirea Statutului Şcolii Europene, semnată la Luxemburg la 17 august 1994,  și pe Regulamentul Școlilor  Europene. Colegiul Economic Hermes din Petroșani își menține astfel titlul de “Școală Europeană”.

“Misiunea Colegiului Economic ,,Hermes” din Petroşani, este să asigure elevilor, prin calitatea demersului didactic, dobândirea de abilităţi şi competenţe specifice domeniilor de pregătire economic, comerţ, turism şi alimentaţie, să promoveze oportunităţi egale de educaţie şi instruire, punând accent pe valori ca: responsabilitate, demnitate, toleranţă, încredere, onestitate, inteligenţă socială, implicare personală, forţa echipei”, arată descrierea de pe pagina oficială a instituției de învățământ.

63 de unități de învățământ din întreaga țară au câștigat competiția lansată de Ministerul Educației, două fiind din județul Hunedoara. este vorba de Colegiul Economic Hermes Petroșani și Liceul Tehnologic Grigore Moisil din Deva.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.