.Index Actualitate

Comunicat Asociația Activ

„Sunt ACTIV” este ideea promovată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara printre tinerii liceeni și studenți din municipiul Petroșani, în cadrul proiectului cu aceiași denumire.      Proiectul își propune informarea tinerilor și a educatorilor cu privire la consecințele supraponderii și obezității asupra stării de sănătate fizică și psihică.  Diabetul zaharat de tip I, intitulat și diabetul juvenil, este diagnosticat la aproximativ 13.000 de tineri, în fiecare an. Copiii cu probleme de greutate au un stil de viață ce include o alimentație predominant rafinată de tipul fast-food, bogată în dulciuri concentrate, băuturi carbogazoase și în grăsimi animale, cu un excedent caloric important.

„Prin intermediul acestui proiect, ne-am dorit să conștientizăm tinerii cu privire la necesitatea abordării unui stil de viață bazat pe alimentație sănătoasă, sport, odihnă suficientă și practicarea activităților de timp liber bazate pe interacțiune directă”,a declarat  Nicu Rotaru președinte al Asociației Activ.

Proiectul a fost susținut de BCR, Universitatea din Petroșani, Asociația Studenților Basarabeni din Petroșani și de cele 4 colegii din municipiul Petroșani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.