Proiectul “Lupeni capitala culturală a județului” continuă

Vineri seara Sala Palatului Cultural Minerul din Lupeni, a devenit neîncăpătoare pentru cei care au venit să asculte cu sufletul la gură spectacolul susţinut de tinerii artişi ai Lupeniului. În spectacolul de Deschidere a stagiunii de spectacole pentru copii  sesiunea 2016-2017, organizat de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Lupeni în colaborare cu  Liceul Teoretic” Mircea Eliade” -Școala Gimnazială nr. 2 din Lupeni, Cenaclul “Pas cu Pas”. Pe scena Palatului Cultural Minerul au urcat rând pe rând tinerii artişti de excepţie din municipiul Lupeni, membri ai Cenaclului “Pas cu Pas” şi elevi la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Lupeni ai căror paşi au fost conduşi în lumea teatrului şi al muzicii de bagheta magică a doamnei Petronela Baldovin. Tinerii artişti o parte dintre ei deja laureaţi la spectacole naţionale prestgioase , au interpretat piese de teatru, cuplete şi melodii pentru copii.

PRIMAR“Mă bucur că Palatul Cultural Minerul din Lupeni a prins viaţă din nou. Acest edificiu cultural unde mulţi din cetăţenii Lupeniului îşi amintesc cu drag de timpurile când evoluau pe scena lui, va deveni din nou rampa de lansare pentru tinerii talentaţi. Felicit şi pe această cale tinerii artişti  componenţi ai Cenaclulului “Pas cu Pas” , elevii Şcolii Gimnaziale nr. 2 din Lupeni, pe doamna Petronela Baldovin, care astăzi ne-au încântat cu vocile şi talentul lor de excepţie. Primăria Lupeni şi eu personal vom susţine şi vom promova tinerii artişti ai Lupeniului, prin punerea în practică a proiectului ,,Lupeni capitală culturală a judeţului”. Cultura va fi prezentă la Lupeni şi cu ajutorul Platului Cultural Minerul tinerii noştrii talentaţi îşi vor face auzit glasul la nivel naţional şi chiar internaţional. Proiectele culturale la Palat vor continua, în viitorul apropiat  vom pune în practică o serie de proiecte culturale împreună cu marii noştrii artişti din Valea Jiului: Cătălin Stepa, Florin Camen, Teatrul de Stat ID Sârbu din Petroşani, scriitori locali, vom aduce spectacole cu artişti valoroşi ,astfel că scena Palatului Cultural Minerul va fi locul de unde cultura va izvorâ în permanenţă şi locuitorii din Lupeni şi din întreaga Vale a Jiului vor putea beneficia din plin de ea”, a declarat Cristian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.

 

1 Comment

  1. Sunt foarte bucuroasă că am dat ” start” la stagiunea spectacolelor dedicate artiştilor Municipiului Lupeni ! Acum 5 ani,am fost întrebată de un artist local de ce am venit în acest oraş unde nu se întâmplă nimic,iar eu am răspuns că se vor întâmpla multe,dacă există oameni care vor dărui din experienţa lor şi numai dacă sunt dedicaţi meseriei de a lucra cu copiii acestui lăcaş.Cu siguranţă, s-a dat un start bun Capitalei Culturale,iar în ce priveşte cenaclul “Pas cu pas”,am promis că v-a fi cel mai “tare” cenaclu al copiilor din Valea Jiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.