Propunerea pentru ediția din acest weekend este una impresionantă prin dăruire, iubire și respect față de viață și de tot cee ace ține de ființa umană. Un tată, profund îndurerat de soarta crudă a fiicei sale, pe care o iubește nemărginit, a luat decizia de a construi un Centru de recuperare pentru copiii cu problem de sănătate. Gabriel Gînțăgan, pentru că despre domnia sa vorbim, nu a cedat în fața vieții, ba, mai mult, a ales să construiască pentru a fi de folos și altor suflete aflate în nevoie și suferință.
Povestea a început în septembrie 2014 și suna cam așa: „După aproximativ 7 ani de recuperare am hotărât că este cazul să ne implicăm mai mult și să dăm o mână de ajutor copiilor aflați în dificultate. Am căutat clădiri în Hunedoara care să se preteze scopului propus, dar de fiecare dată spațiul era impropriu sau investiția foarte mare pentru al reabilita. După mai multe analize am decis să folosim un teren într-o zonă mirifică, dar și acesta avea nevoie de transformare, având o cădere impresionantă a nivelului. Așa că am început să încărcăm cu pământ și piatră toată parcela ajungând la aproximativ 192 mașini de 40 tone. După acest final fericit l-am adus la o formă bună pentru scopul propus. Știm că va fi un drum imposibil, dar dorim să realizăm un centru de zi pentru cei aproximativ 400 de copii și sperăm să reușim prin bunăvoință autorităților și a oamenilor de bine. După trei luni de muncă asiduă, am încheiat prima etapă și așteptăm ca să se așeze cât mai bine terenul pentru ca în primăvară să-l tasăm și să facem o expertiză în vederea săpării fundației centrului de zi ANAMARIA TEODORA. (…) Toată energia noastră va fii îndreptată ca în termen de 2 ani să realizăm un centru modern pentru copii care au nevoie de recuperare medicală și fără de care șansele la normalitate vor eșua”.
Și a continuat, iar astăzi visul a devenit realitate. Familia Gînțăgan a reusit să construiască un centru de recuperare, pentru acest motiv am ales să îi propunem pentru a fi apreciați, pentru exemplul oferit, dar mai ales pentru mâna întinsă micuților cu dizabilități.
„Vă mulțumesc pentru gândurile bune și sper să fiu la înălțimea așteptărilor acestor copii dar și a părinților lor. Pentru mine este o mare onoare, că am reușit să facem acest Centru de recuperare pentru micuții cu probleme de sănătate și îmi doresc ca proiectele să nu se oprească aici, ci să demarăm pe viitor și altele care să vină și în sprijinul altor dizabilitați din județul nostru și nu numai. Spun asta pentru că am motivația… (v-am trimis-o în fotografia de mai jos – este fotografia fiicei domniei sale Anamaria Teodora), am puterea și voința necesară să fac mult mai multe lucruri frumoase. Aș dori ca pe viitor să am colaboratori cu o deschidere și o viziune mai largă pe termen lung asupra a tot ceea ce înseamnă domeniul de recuperare medical, iar dacă autoritățile găsesc necesară implicarea lor în asemenea proiecte sociale, le invit la dialog concret pe proiecte locale clare. Doresc să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi și au crezut în visul nostru, pentru că împreună am reușit să redăm speranța copiilor cu dizabilități, dar și a părinților lor”, ne-a mărturisit domnul Gabriel Gînțăgan.
Pentru exemplul său de dăruire, pentru devotamentul în slujba vieții, pentru modul în care a reușit să fie un ajutor și pentru alții, vă propunem să ne întâlnim cu acest om sufletist, cu acest tată minunat, cu acest bărbat puternic și să-i sunem că-i mulțumim pentru ceea ce ne oferă din prea plinul sufletului său. Sâmbătă, 22 Octombrie 2016, ora 11.00, domnul Gabriel Gînțăgan vine să-l întâlnim. Aveți ocazia să-l priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în centrul Devei, în Piața Victoriei.
Despre proiectul „Premianții fără premii”
E vremea să facem ceva.
A trecut sau ar fi trebuit să apună perioada lui „să se facă”. Dintr-un singur şi banal motiv pentru că se face. Societatea a mers înainte până acum, poate uneori destul de încet faţă de cum ne-am fi dorit, şi merge în continuare. Proiectul social „Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre, cele autentice.
Ei sunt oamenii a căror muncă este de folos tuturor. Ei sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor. Artiști, inventatori, meșteșugari și alții care ne arată că frumosul și utilul sunt aici, lângă noi.
Astfel, proiectul vă invită să ieşim în stradă, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi celor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie. Propunerea este ca în fiecare sâmbătă să ne vedem în centrul Devei, la statuia ecvestră a lui Decebal. Vom invita de fiecare dată un om valoros, care prin munca lui, strădaniile lui, face ca România să existe. Vom merge acolo să-l cunoaştem, să-i mulţumim că există şi să-i strângem mâna în semn de preţuire şi respect.
Vă invităm să fiţi parteneri ai unui proiect care doreşte să descopere şi să redescopere valorile României.