.Index Actualitate Administratie

Concesiunile din Straja, încă analizate de comisie

strajaConstrucţii haotice, neidentificate de autorităţi. Faptul că în Straja s-a construit haotic ştie toată lumea, iar acest lucru este vizibil cu ochiul liber. De mai bine de un an de zile, consilierii locali de la Lupeni încearcă să afle care este stadiul concesiunilor din staţiunea montană, însă nimeni nu are un răspuns pentru ei.

 

“Am solicitat prezentarea raportului comisiei care verifica concesiunile din statiunea Straja,deoarece vreau sa aflu daca exista extinderi de concesiuni ,la cabane,fara acordul Consiliului Local. Astept acest raport si-o sa vi-l prezint pentru a intelege ce se intampla cu concesiunile din statiunea turistica Straja”, a declarat Cristian Roşu, consilier local din Lupeni.

 

Anul trecut, consilierii locali de la Lupeni au aprobat înfiinţarea unei comisii care să verifice concesiunile din Straja. La un an de la constituirea acestei comisii, consiliul local Lupeni nu a primit niciun rezultat.

 

“Comisia încă lucrează la analizarea concesiunilor. Nu a fost stabilit niciun termen atunci. Este timp să termine”, a declarat Cornel Lungan, viceprimarul municipiului Lupeni.

 

În luna noiembrie a anului 2013, la nivelul primăriei s-a constituit o comisie care să verifice toate construcţiile care s-au făcut în Straja, respectarea contractelor, a planului, dimensiunile construcţiilor,  tot ce înseamnă legalitate în întreaga staţiune. Consiliul Local a stabilit ca această comisie să finalizeze analiza şi să prezinte un raport până în luna iulie, pentru ca apoi să se poată dispune măsurile legale în cazul celor care au construit în afara legii. Luna iulie a trecut, iar comisia nu a prezentat rezultatele vizitelor din teren.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.