.Index Actualitate

Contractul pentru modernizarea drumului spre Parâng a fost semnat

Contractul pentru modernizarea drumului spre Parâng a fost semnat. De mai bine de doi ani au avut nevoie reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara pentru a semna contractul de lucrări pentru modernizarea drumului spre Parâng. Contractul a fost scos la licitație în iarna anului 2016, atunci când la conducerea Consiliului Județean Hunedoara s-a aflat Adrian David. În data de 6 ianuarie 2016, Adrian Nicolae David, la acel moment președintele Consiliului Județean Hunedoara, și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi au semnat un acord de parteneriat privind modernizarea drumului județean 705F dintre Cabana Rusu și satul de vacanță din masivul Parâng.

”Ceea ce este foarte important pentru mine este că acest proiect pe care-l dorim de foarte mult timp a fost aprobat în unanimitate atât n Consiliul județean, cât și în Consiliul local de la Petroșani. Este un proiect esențial pentru dezvoltarea turismului n Valea Jiului, pe care sperăm să-l putem finaliza în 2016 sau, cel mai târziu în prima parte a anului 2017”, a spus, la acel moment, Adrian David.

Noua conducere a Consiliului Județean Hunedoara a modificat, între timp, contractul. Dacă inițial fondurile pentru modernizarea drumului erau alocate din bugetul propriu, acum banii vor veni de la guvern.

 „Când am semnat contractul de asociere era vorba despre o investiţie proprie, din fondurile CJ Hunedoara, cu finalizare în 2 ani. Cei doi ani au expirat anul trecut, dar între timp CJ Hunedoara a luat decizia de a transforma această investiţie dintr-una proprie, într-una pe fonduri guvernamentale. Licitaţia stagnează din 2016 şi durerile de cap ale cabanierilor sunt tot mai mari”, a spus în urmă cu câteva săptămâni, Adrian David, fost președinte al CJH.

Numai că în vara anului 2016, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a fost preluată de social democrați, iar de atunci contractul a fost tărăgănat. Implementarea proiectului trenează de ani de zile și procedura de licitație a trecut și pe la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, pentru ca apoi să ajungă pe rolul instanței de judecată. Nouă firme s-au duelat pentru contractul de lucrări, o parte dintre acestea fiind nemulțumite de rezultatul procedurii de atribuire. În luna ianuarie a anului 2017, Consiliul Județean a anulat procedura.

Contractul de lucrări semnat, astăzi, de președintele CJH, Mircea Bobora, are ca obiect “Modernizare DJ 709F: DN 7A Cabana Rusu-Masivul Parâng, km 6+600-10+325, județul Hunedoara”. Valoarea totală a investiției este de 17, 308 milioane de lei, cu TVA, lucrările urmând a fi finalizate într-o periodă de 27 de luni. Firma care va executa lucrările este Strabag.

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.