.Index Actualitate

Cosmin Rădescu, noul director al Teatrului Dramatic ID Sîrbu  din Petroșani

Cosmin Rădescu este noul director interimar al Teatrului Dramatic ID Sîrbu din Petroșani. Acesta a fost numit în funcția de director interimar de către președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora. Edificiul cultural din Petroșani funcționează în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, iar Mircea Bobora susține că a luat această decizie în urma unei consultări pe care a avut-o cu toți angajații teatrului.

“Domnul Cosmin Rădescu este noul director al Teatrului din Petroșani. Din momentul când am avut discuția, am convocat toțI angajații teatrului, au fost în jur de 70 de angajațI, am discutat cu ei, am discutat cu domnișoara Bolcă. Au fost patru propuneri, dar ce mi s-a părut esențial este că în momentul în care ceilalțI Nicolae Vicol, Horațiu Ioana Pan au declinat oferta, iar când Cosmin Rădescu s-a ridicat în picioare șI a acceptat oferta de interimat, mai bine de 75% din sală a aplaudat. Are susținerea colegilor”, a declarat Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Noul director interimar al Teatrului Dramatic ID Sîrbu din Petroșani, Cosmin Rădescu este absolvent al Facultăţii de Litere, Universitatea din Craiova, departamentul teatru, 2003, clasa profesor Remus Mărgineanu. Acesta a jucat în mai multe piese puse în scenă la teatrul din Petroșani. I-a interpretat pe James Mayo – DINCOLO DE ZARE, de Eugene O’Neill, Ducele Veronei – ROMEO ȘI JULIETA, POVESTEA CONTINUĂ, de Grigori Gorin, Cordenbois – CANIOTA, de Eugene Labiche,  Domenico Soriano – FILUMENA MARTURANO, de Eduardo De Filippo, Cain – JOCUL VIEŢII ŞI AL MORŢII ÎN DEŞERTUL DE CENUŞĂ, de Horia Lovinescu, Bill – NEBUNELE VACANŢE DE LA NEW YORK, de Carolyn Green, Diego – FRIDAKAHLOMANIA, un spectacol de Hausvater, Patriţiu – RASPUTINERIA, de Cornel Udrea, Stanley – UN TRAMVAI NUMIT DORINŢĂ , de Tennessee Williams, Rădulescu Nercea – TITANIC VALS, de Tudor Muşatescu, Charon – CU SUFLETUL NU-I DE GLUMIT, de Dimitré Dinev, Don Alfonso D’este – LUCREZIA BORGIA, de Victor Hugo. Cosmin Rădescu s-a născut la 20 aprilie 1969.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.