.Index Administratie

Creşe pe banii bugetului local

crese

 

 

 

În lipsa creştelor, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, are în vedere înfiinţarea unei grupe de antepreşcolari. Sute de părinţi s-au plâns în repetate rânduri că nu au cu cine să îşi lase copiii atunci când sunt la serviciu. Creşe nu sunt, iar în grădiniţe copiii cu vârste de sub trei ani nu pot fi acceptai. Pentru a rezolva această problemă, edilul are în vedere înfiinţarea unei grupe destinate copiilor cu vârste cuprinse între  un an şi jumătate şi trei ani.

 

“Vrem sa facem o grupa de anteprescolari. Asta inseamna ca vor fi copii care au varste cuprinse intre un an si jumatate si trei ani. Este un segment care nu este acoperit si care este necesar pentru ca avem multe solicitari de la parinti din acest punct de vedere, ca sa facem cum se spune generic o cresa dar este vorba de o grupa de anteprescolari. Vrem sa functioneze la sediul gradinitei din Aeroport de la Scoala Spiru Haret”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

 

Autorităţile locale încearcă să obţină finanţare europeană pentru acest proiect, iar dacă acest lucru nu se poate realiza atunci proiectul va fi implementat din fondurile de la bugetul local.

 

“Avem solicitari solicitari verbale de la mai multi parinti. Se doreste sa se poata avea posibilitatea de a lasa copii la cresa. Suntem la faza la care studiem pe ce varianta vom merge, exista posibilitatea finantari pe fonduri europene sau din bugetul local”,  a mai subliniat sursa citată.

 

Şi deputatul Monica Iacob Ridzi face lobby pentru construcţia unor creşe pe raza localităţii. În documentul către MDRAPL, Monica Iacob-Ridzi arată că autorităţile publice locale de la Petroşani au retrimis către MDRAPL solicitarea privind construcţia unor creşe pentru copii în cartierele Aeroport şi Dimitrov, după ce o solicitare similară, aprobată de fostul minister al Dezvoltării Regionale şi Turismului, deşi a fost aprobată, nu a mai primit finanţare.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.