Darius Câmpean: „Suntem în letargie”

Reprezentanții Sindicatului Muntele au fost la București unde au discutat cu reprezentanții Ministerului Energiei despre strategia legată de Complexul Energetic Hunedoara. Sindicaliștii solicită reajustarea planului care prevede închiderea minelor Lupeni și Lonea.

“Noi am transmis solicitările noatre, să introducă Complexul Energetic Hunedoara în CSAT și să asigure funcționarea a două grupuri de la Mintia și unul de la Paroșeni. Totodată am solicitat ca unitățile miniere să funcționeze până în anul 2034. Am avut discuții despre soarta CEH. În ceea ce privește termocentralalele s-au conturat două variante clare în care să continue  funcționarea cu un grup pe cărbune la Paroșeni și un grup pe cărbune la Mintia. În ceea ce privește funcționarea celor patru mine vom mai avea o întâlnire săptămâna viitoare. Noi dorim să funcționăm cu minele mult mai mult și în siguranță decât propun dânșii”, a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Sindicaliștii susțin că premierul Sorin Grindeanu a avut o întâlnire și cu Ioan Popescu, președintele Confederației Meridian.

“Sorin Grideanu s-a întâlnit și cu domnul Popescu de la Meridian, iar premierul ar fi cerut ca situația de la Complexul Energetic Hunedoara să fie reevaluată. Trebuie să vedem ce variantă aleg cei de la minister, dar trebuie să știm și noi pentru că suntem în letargie”, a mai spus sursa citată.

Anul trecut, fosta conducere a ministerului de resort a stabilit un plan pentru Complexul Energetic Hunedoara. Acesta prevede închiderea a două unități miniere Lupeni și Lonea și continuarea activității minelor Vulcan și Livezeni cu câte un grup de la fiecare termocentrală.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.