Alarmă falsă

Zăpada căzută în ultimele ore a îngreunat circulația autoturismelor. Probleme au fost semnalate și pe DN 7A, drumul care face legătura între Valea Jiului și județul Vâlcea. În cursul după-amiezii de duminică, pompierii petroșăneni au fost alertați de faptul că mai multe autoturisme au rămas blocate în zona Jieț.

“Am fost alarmați că mai multe autoturisme au rămas blocate în zona Jieț. Un echipaj de descarcerare s-a deplasat la fața locului, însă în momentul în care a ajuns, colegii mei au constatat că nu era nimeni la fața locului. Cel mai probabil, șoferii au reușit să scoată mașinile”, a declarat Adrian Avram, comandatul Detașamentului de Pompieri Petroșani.

Tot duminică, după-amiază, echipajele de deszăpezire au acționat pentru curățarea carosabilului. DN 7A este drum național, însă acesta este închis în perioada de iarnă.

“Inchiderea sectorului de drum este semnalizata corespunzator cu indicatoare fig. F6-drum inchis , P33- drum inchis circulatiei publice , C1- acces interzis , montate in urmatoarele pozitii kilometrice : km 34+800-Ranca/GJ ; km 59+800 – intersectie cu DN 7A km 82+385 Obarsia Lotrului/VL ; km 61+160 intersectie cu DN 7A km 81+025 Obarsia Lotrului/VL ; km 79+200 Sugag/AB Perioada 01.11.2016 – 31.03.2017”,  arată CNAIR.

Potrivit celor de la Drumurile Naționale, startul de zăpadă pe DN 7A măsoară undeva la 4 centimetri, iar pe carosabil s-a acționat cu material antiderapant.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.