.Index Actualitate Administratie

Decembrie îmbelșugat, la Petroșani

Decembrie îmbelșugat, la Petroșani. Petroșănenii vor primi cadouri simbolice din partea Primăriei și Consiliului Local al municipiului Petroșani. La fel ca în fiecare an, tolba cu acțiunile dedicate sărbătorilor de iarnă este plină, autoritățile dorind astfel să le ofere cadouri spirituale cetățenilor. Vor avea loc spectacole de colinde, concursuri de pian și multe, multe alte acțiuni menite a ne induce în spiritul sărbătorilor de iarnă. În acest sens, Consiliul Local al municipiului Petroșani a alocat suma de 63.000 lei în vederea organizării unor activități-cultural artistice în luna decembrie.

“Luna decembrie este bogată în tradiții, simboluri șI sărbători. Acestea, păstrate și transmise din străbuni, au menirea de a ne aminti de copilărie, de bucuria vieții, de farmecul vremurilor de altădată. Astfel, sărbătorile religioase și laice din luna decembrie nu sunt doar un motiv de bucurie pentru noi, ci și un prilej de a păstra indentitatea ca popor”, arată proiectul de hotărâre prin care s-a alocat suma de 63.000 de lei în vederea organizării unor acțiuni dedicate sărbătorilor de iarnă.

Suma alocată de Consiliul Local al municipiului Petroșani va fi utilizată pentru mai multe acțiuni. 

Bucuriile iernii

La fel ca în fiecare an, colindătorii care vor trece pragul Primăriei Petroșani vor fi răsplătiți. “Bucuria iernii” este următoarea activitate organizată la Petroșani și constă în achiziționarea unor plase cu dulciuri colindătorilor care trec pragul Primăriei.

“De asemenea, se vor achiziționa 10 costume “Moș Crăciun” necesare pentru marcarea momentului de sărbătoare pentru cei mici”, arată hotărârea.

Pentru această acțiune s-a alocat suma de 19.000 de lei. Pe tot parcursul lunii decembrie voravea loc diferite acțiuni cultural-artistice.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.