.Index Actualitate

Denunţarea fostului CCM judecată în decembrie

Denunţarea unilaterală a fostului contract colectiv de muncă de la Complexul Energetic Hunedoara a primit termen de judecată. Dosarul în care Sindicatul Muntele a acţionat în instanţă Complexul Energetic Hunedoara, dar şi Casa de Insolvenţă care s-a ocupat de administrarea judiciară a CEH a primit termen pentru data de 13 decembrie. Acţiunea depusă de Sindicatul Muntele face parte din dosarul în care s-a judecat şi insolvenţa CEH. Dosarul s-a judecat şi la instanţa de fond, Tribunalul Hunedoara, care a respins acţiunea celor de la Sindicatul Muntele împotriva denunţării unilaterale de către administratorul judicia a contractului colectiv de muncă. După luni de aşteptări, Tribunalul Hunedoara a făcut lumină în cazul contractului colectiv de muncă. Aceasta a respins contestaţia celor de la Sindicatul Muntele.

“Respinge ca rămasă fără obiect cererea formulată de reclamantul Sindicatul Muntele, împotriva debitoarei Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA – prin administrator judiciar provizoriu Casa de Insolvenţă GMC SPRL, având ca obiect anularea denunţării unilaterale a contractului colectiv de muncă la nivel de unitate pe anii 2015-2016”,  se arată în soluţia instanţei.

Sindicaliştii au avut un răspuns favorabil de la Inspectoratul Teritorial de Muncă în privinţa contractului colectiv de muncă. Administratorul judiciar a decis denunțarea contractului colectiv de muncă caracterizându-l ca fiind unul păgubos pentru societate. Totodată pe rolul Tribunalului Hunedoara se află un dosar în care se judecă denunțarea unilaterală a CCM.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.