.Index Actualitate

Un proces fără sfârșit

Dosarul Uricani 2011 în care sunt judecați pentru ucidere din culpă cei patru foști șefi ai exploatării miniere Uricani pare a fi unul fără sfârșit. Dosarul a ajuns pe rolul instanței de la Petroșani în 10 aprilie 2012, la mai bine de un an de la producerea exploziei în care cinci mineri de la Uricani și-au pierdut viața. S-au derulat zeci de termene, iar soluția pare a fi însă departe. La sfârșitul acestei luni se va derula o nouă fază a procesului. Audierea unor martori.

Zeci de martori și proces tărăgănat

Până în prezent în dosarul Uricani 2011 au fost audiați zeci de martori. De la specialiști INSEMEX, la șefii ITM sau cei ai PrestServ. Nu mai pu’in de 24 de martori au fost audiațI de-a lungul celor doi ani de procese. Nu s-a ajuns la nicio concluzie, iar aceasta pare a fi departe. Procesul a debutat cu prezența a doi avocați renumiți. Paula Iacob și Daniel Ionașcu au fost doi dintre avocații părților. Până acum s-au derulat 48 de termene, iar la finalul acestei luni urmeză cel de-al 49-lea cu audierea altor martori.

“Amână judecarea cauzei şi fixează termen la data de 29.11.2016, ora 10,00, termen pentru care vor fi citaţi martorii Petresc Constantin, Vieriu Petrică, Ion Mihai Nistor, Amuntencei Paul, Costin Ştefan şi Feraru Dan Adrian. Dispune de asemenea citarea martorului Gede Alexandru”, arată soluția instanței de la Petroșani.

În dosarul accidentului de muncă de la Mina Uricani din 5 februarie 2011, soldat cu moartea a cinci electricieni, au fost trimişi în judecată patru foşti şefi ai Exploatării Miniere. Este vorba despre  Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian

Butari, Nicuşor Florin Moga  şi Florinel Moldovan, acuzaţi de procurori  de ucidere din culpă. Cei patru foști șefi încearcă să își dovedească nevinovăția, însă timpul nu este de partea lor. Au trecut cinci ani de la tragedie, iar cei patru sunt tot în boxa acuzaților, fără ca cineva să confirme sau să infirme că aceștia se fac vinovați pentru moartea celor cinci mineri.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.