.Index Actualitate

Din cauza problemelor financiare, CEH a fost somat să ramburseze ACCELERAT un împrumut

ceh12Complexul Energetic Hunedoara trebuie să ramburseze un împrumut până la data de 1 noiembrie. Pentru că societatea nu a prezentat viabilitate economică, BIRD a trimis o notificare prin care a cerut rambursarea de urgenţă a împrumutului.

 

“Sumele datorate institutiilor de credit, acordut de imprumut BIRD include anumiti indicatori financiari. Societatea nu este conforma cu acesti indicatori financiari asa cum reiese din situatiite financiare pentru exercitiul financiar 2014 si 2013. In martie 2014, Societatea a fast notificata de BIRD pentru faptul ca incalcarea prevederilor Acordului de imprumut ar putea indreptati banca sa solicite rambursarea accelerata a capitatului acordat. Termenut de rambursare al capitalului imprumutat este 01 noiembrie 2015, existinad riscul incetarii anticipate a acordului de imprumut”, se arată într-un raport de audit realizat la CEH pe anul trecut.

 

Societatea a contractat un credit pentru grupul 3 de la Termocentrala Mintia. Compania are de rambursat 7,4 milioane echivalent dolari dintr-un credit extern contractat de de la BIRD cu garanţia statului, destinat finanţării reabilitării şi modernizării, precum şi 1,05 miliarde yeni japonezi dintr-un credit de la JBIC cu garanţia statului, în vederea finanţării reabilităţii grupului 4 al termocentralei Paroşeni.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.