.Index Actualitate

Cadouri de bun-venit pe lume

IMAG0286Trusouri pentru secţia de neonatologie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani. Mai mulţi elevi însoţiţi de profesoara Ramona Asan de la Sşcoala Generală IG Duca din Petroşani au făcut un gest umanitar pentru bebeluşii care tocmai şi-au început viaţa. Aceştia au donat mai multe trusouri secţiei. Una dintre mămici a şi primit în dar un astfel de trusou. Mihaela mai are acasă doi copii, iar zilelele trecute l-a adus pe lume pe Adrian. Situţia financiară a familiei este dificilă astfel că trusoul este binevenit.

 

“Mă ajută foarte mult acest cadou. Am trei copii, mai am două fetiţe acasă. Mă descurc cum pot. Acum am născut un băieţel pe care îl va chema Adrian”, a declarat Mihaela proaspătă mămica.

 

Tinerii voluntari ne explică pentru ce au venit la spital.

 

“Am venit să ajut persoanele care se află aici. Sunt singură la părinţi dar mi-aş fi dorit să mai am un frăţior”, a declarat Rachela Levitchi.

 

 

IMAG0291“Sunt de patru ani în Impact şi ştiu de la ce a început povestea şi mi-am dorit să particip ca să pot ajuta copilaşii. În trusouri am adus azi păturele, costume de botez, pampers, şerveţele umede, crème, şampoane”, a declarat Simona Prisecaru.

 

Şefa secţiei de neonatologie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani, medicul Carmen Bursesc ne explică de unde a luat naştere acest proiect şi cât de utile sunt aceste pachete.

 

“Întotdeauna cadourile aduse de către elevi şi de doamna profesoară au folosit. Se împlinesc patru ani de când doamna profesoară a iniţiat acest proiect. Anul acesta din banii strânşi, pe lângă trusourile complete pentru nou născuţi s-au mai cumpărat şi două radiatoare pentru secţia noastră pentru că sunt anumite condiţii meteo când s-a luat căldură, când sunt zile mai reci cu care este necesar să încălzim saloanele şi câteva onsumabile care ne sunt necesare nouă pentru activitatea de zi cu zi în secţie. Le mulţumesc doamnei Asan şi elevilor care de patru ani ne ajută cu acest nobil pe noi şip e mămicile nevoiaşe şiş per că acest lucru va continua. În acesta societate în care trăim care este grăbită sau egoistă mai sunt persoane care au disponibilitatea pentru a se dedica pentru alţii fără să aştepte nimic în schimb, lucru care este extraordinar. Doamna profesoară îşi sensibilizează elevii în a învăţa să se dedice şi celorlalţi”,  a declarat Carmen Bursesc, şef secţie neonatologie Petroşani.

Majoritatea mamelor care îşi aduc pe lume copiii la Spitalul de Urgenţă din Petroşani provin din familii cu probleme sociale delicate.

 

“Avem des probleme sociale. Avem mămici casnice, tătici care nu lucrează, şomeri. Naşterea este un fenomen social. Uneori este o aglomerare de cazuri, alte ori nu sunt dar în Valea Jiului oamenii au aceste probleme. Sunt şi cupluri tinere la primul sau al doilea copil, copii doriţi într-un mediu social prielnic”

 

 

Potrivit medicilor, anual la spitalul de Urgenţă din Petroşani se nasc sute de micuţi.

 

“Anul trecut au fost în jur de 560 de naşteri iar anul acesta până acum sunt în jur de 300. avem copii care se nasc”,  a mai spus sursa citată.

 

Pachetel vor fi donate familiilor care au probleme sociale.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.