.Index Actualitate Administratie

Clădiri şi terenuri, predate şcolilor

scoClădirile şi terenurile în care îşi desfăşoară activitatea unităţile de învăţământ vor fi administrate de acestea. Este un proiect al administraţiei locale de la Petroşani care îşi propune să faciliteze accesul unităţilor şcolare la proiectele europene.

 

“Primăria municipilui Petroşani a lansat spre dezbatere un proiect de hotărâre de regulament în baza căruia unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Petroşani pot să închirieze spaţiile excedentare aparţinând de fiecare centru de execuţie bugetară în parte. Practic cele două proiecte se leagă. În şedinţă ordinară de săptămâna viitoare vom propune consiliului local al municipiului Petroşani să aprobe darea în administrare a clădirilor şi terenurilor în care îşi desfăşoară activitatea unităţile de învăţământ şi către aceste unităţi de învăţământ. Este un act solicitat şi de către Curtea de Conturi, Camera de Conturi Hunedoara în urma auditului pe care la făcut la instituţia noastră. Din experienţă anterioară am constatat că în cazul implementării unor proiecte cu finanţare europeană, finanţatorul ne-a solicitat un act prin care să demonstrăm că clădirea în care îşi desfăşoară activitatea unitatea respectivă de învăţământ sau terenul de sport sau clădirea în care se desfăşoară orele de sport sunt în administrarea unităţii respective de învăţământ. Vom veni şi vom da şapte hotărâri prin care consiliul le va da în administrare clădirea şi terenurile respective aşa cum solicita şi nouă lege a învăţământului legea 1/2011”, a declarat Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani.

 

Doar în cazul în care la nivelul unităţilor de învăţământ vor fi închiriate spaţiile excedentare atunci acestea vor plăti o contribuţie de 50% către administraţia publică.

 

“Nu trebuie să plătească pentru că le vor primi în administrare. Ei vor plăti, ne vor emite jumătate din chiria obţinută în cazul în care au spaţii excedentare şi le vor închiria. Fie un chioşc alimentar sau o clădire dezafectată dacă o vor închiria vor trebui să remită 50% din chirie bugetului local”, a mai preciyat sursa citată.

 

Unităţile şcolare au astfel posibilitatea să închirieze spaţiile care nu le folosesc pentru procesul didactic.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.