Disfuncționalități în utilizarea cardului de sănătate

I N T E R P E L A R E

Adresată: Domnului Vlad VOICULESCU

Ministrul Sănătății

De către domnul senator: Haralambie Vochițoiu

Circumscripția electorală: nr. 22 Hunedoara

Colegiul electoral: nr.1

Grupul parlamentar: Senatori fără apartenenţă la grupurile parlamentare

Ședința Senatului din data de: 4 octombrie 2016

Obiectul interpelării: Disfuncționalități în utilizarea cardului de sănătate

 Domnule ministru,

începând cu data de 1 mai 2015, cardul naţional de sănătate a devenit unicul sistem de validare şi decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

Domnule ministru,

presupunem că din acest moment există o infrastructură medicală care vine în sprijinul sistemului medical în complexitatea lui, respectiv cadre medicale și pacienți. În realitate, o simplă radiografie a modului în care este implementat acest program evidențiază disfuncționalități agravante, inacceptabile într-un segement de activitate în care termene ca „mâine” sau „mai târziu” nu au aceeași valență cu semnificația proprie a celor doi termeni.

Punctual, medicii de familie din județul Hunedoara întâmpină dificultăți – preponderent în zilele de luni și vineri, în intervalul orar 1000 – 1200 – când sistemul cedează, blocând astfel activitatea medicală în cabinetele de specialitate.

Astfel, derularea actului medical este întrerupt, iar pacientul devine în acel moment un simplu posesor de cartelă de plastic.

Domnule ministru,

în calitatea mea de senator de Hunedorara vă rog să analizați aspectele prezentate și să interveniți cu celeritate pentru remedierea acestor disfuncționalități, generate de o problenă tehnică nejustificată, din punctul meu de vedere, la softul creat tocmai pentru transparentizarea şi eficientizarea fondurilor utilizate în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Cu consideraţie,

Solicit răspuns scris.

Senator,

Haralambie VOCHIȚOIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.