Investițiile în energia electrică de la Aninoasa puse sub semnul întrebări

Î N T R E B A R E

Adresată: Domnului Vasile DÎNCU

Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

De către domnul senator: Haralambie Vochițoiu

Circumscripția electorală: nr. 22 Hunedoara

Colegiul electoral: nr.1

Grupul parlamentar: Senatori fără apartenenţă la grupurile parlamentare

Ședința Senatului din data de: 4 octombrie 2016

Obiectul întrebării: Unde sunt cei 90.000 de lei investiți în rețeaua pentru energie electrică din cartierul Centru II – Iscroni, Aninoasa, sau unde sunt cablurile?

Domnule viceprim-ministru,

administrațiile publice locale, în calitatea lor de proprietar de locuințe sociale, au obligația să pună la dispoziția beneficiarilor spații locative prin care le sunt asigurate nevoile vitale.

În orașul Aninoasa din județul Hunedoara, a fost realizată în perioada 2011-2012 o investiție publică de circa 90.000 lei pentru realizarea rețelei de alimentare cu energie electrică pentru cartierul Centru II – Iscroni – în care locuiesc aproximativ 65-70 familii cu probleme sociale.

Administrația publică locală a suportat integral contravaloarea investiției, tocmai pentru a facilita accesul locatarilor din cartierul sus-menționat la alimentarea cu energie electrică.

Din cauza problemelor financiare ale chiriașilor – familii asistate social – ultima etapă reprezentată de branșamentul individual nu a mai avut loc.

Între timp, reprezentanții administrației publice din Aninoasa au considerat oportun și imperios necesar să anihileze investiția amintită, realizând pe același amplasament infrastructura necesară alimentării cu apă potabilă. În fapt, cablurile de energie electrică au fost scoase din pământ și abandonate. Exact pe același tronson „liber de sarcini” prin scoaterea cablurilor au fost introduse conductele de alimentare cu apă potabilă.

Domnule viceprim-ministru,

În calitatea mea de senator de Hunedoara vă rog să verificați și să-mi comunicați cum a fost posibil să se întâmple o asemenea eroare administrativă, care a costat comunitatea locală aproape un miliard de lei vechi.

Precizez că orașul Aninoasa este prima unitate administrativ teritorială din România care s-a aflat în insolvență din cauza dificultăților financiare înregistrate într-o comunitate lipsită de activități economice.

Cu consideraţie,

Solicit răspuns scris.

Senator,

Haralambie VOCHIȚOIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.