Divide et impera Bătălii pentru puterea supremă

Termocentrala-MintiaDezbină şi stăpâneşte. Cam după această regulă se ghidează sindicatele de la Complexul Energetic Hunedoara.  Nu mai puţin de şapte sindicate sunt la nivelul societăţii energetice hunedorene, însă doar Sindicatul Muntele este cel reprezentativ. Bătăliile dintre sindicate nu fac altceva decât să afecteze salariaţii. La acest moment două dintre sindicate se lupă cu Muntele. Sindicatul Liber Electrocentrale şi sindicatul de la Mintia cer în instanţă anularea contractului colectiv de muncă de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara. Astfel, angajaţii nu pot beneficia de primele de concediu.  Conducerea Complexului Energetic Hunedoara consideră această bătălie una inechitabilă din care pierd doar salariaţii.

 

“Sunt oameni care cred că sunt formatori de opinie şi le induc oamenilro anumite informaţii sau transmit anumite păreri ale lor că situaţia nu este aşa de gravă şi că nu este limita de supravieţuire, că nu se doreşte a le fi acordate drepturi sau drepturi suplimentare. E o indignare a mea legată de activitatea sindicală pe acest contract colectiv de muncă de care beneficiază toţi, sunt unii care au contestat, plătesc avocaţi şi se judecă tot din banii salariaţilor, din cotizaţia lor, dar de aceste drepturi beneficiază toţi salariaţii. Se induce o stare de luptă sau de conflict a unora împotriva altora”,  a declarat Constantin Jujan, directorul general al CEH.

 

La termocentrala Mintia, Paroşeni şi la mina Livezeni există câte un sindicat în timp ce la mina Lupeni sunt trei sindicate. Sindicatul reprezentativ la nivelul CEH este Muntele. Doar acesta are dreptul de a negocia drepturile salariaţilor.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.