.Index Actualitate

Dosarul Uricani 2011 reluat în septembrie

150360-uricani8-copyDosarul Uricani, reluat în septembrie. Vacanţa judecătorească amână toate dosarele de pe rolul instanţelor. Ultimul termen din dosarul Uricani a fost judecat vineri, 26 iunie, iar magistraţii judecătoriei Petroşani au amânat judecarea pentru data de 1 septembrie atunci când se va relua activitatea.

Pentru termenul de vineri, instanţa a dispus audierea unui expert de la INSEMEX în dosarul Uricani 2011. După ce judecătorii i-au audiat pe experţii care au realizat contraexpertiza la cea făcută de INSEMEX acum vine rândul specialiştilor. Instanţa solicită Institutului să desemneze o persoană dintre cele care au realizat expertiza în vederea audierii. Totodată, şefa ITM Valea Jiului, Ileana Bodea, va fi citată şi ea ca martor în dosar.

 

“Dispune emiterea unei adrese către INSEMEX Petroşani cu solicitarea ca, până la data de 1 iunie 2015, să desemneze un expert, dintre persoanele care au participat la efectuarea expertizei, care urmează să fie audiat de către instanţă şi să comunice instanţei numele acestui expert până la data menţionată – 1 iunie 2015 – persoana desemnată urmând să se prezinte personal în instanţă la termenul de judecată în şedinţă publică. Încuviinţează proba cu martora Bodea Ileana, care urmează a fi citată la locul de muncă, pentru un termen care se va stabili ulterior de către instanţă”,  se arată în soluţia instanţei.

 

În data de 5 ferbruarie 2011, o explozie a avut loc la Mina Uricani din Valea Jiului, cinci persoane fiind surprinse în subteran în momentul deflagrașiei. Explozia s-a produs după ce o exhipă de muncitori a reparat un tablou electric, care a luat foc în momentul în care a fost cuplat, cei cinci mineri murind în urma deflagrației. Aurelian Ciucă, Lucian Butari, Florin Moga și Florinel Moldovan sunt cercetați pentru ucidere din culpă.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.